camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Etapa a doua a proiectului WISE

Unul dintre proiectele din cadrul programului EUROPA PENTRU CETĂȚENI implementate de orașul Mioveni este proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa), un proiect dezvoltat în multiparteneriat cu 15 țări europene (Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia).
Până în prezent au avut loc activitățile de lansare a proiectului, primul eveniment internațional organizat la Roma, activitățile locale din prima etapă: ”EU LEARN”. În cadrul primei etape am colaborat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
De data aceasta, a fost organizată dezbaterea ”Reflecție asupra globalizării” în cadrul celei de a doua etape a proiectului intitulată: ”EU REFLECT”. Această etapă este dedicată provocărilor curente ale societăților Uniunii Europene, Euroscepticismului și suveranității teritoriale, provocărilor globale, rolului societății civile în promovarea valorilor UE.
La dezbatere au participat 28 de persoane (cetățeni, funcționari publici).
Proiectul se așteaptă în final la obținerea următoarelor rezultate: să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei; să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European; să crească conștientizarea asupra memoriei, valorilor comune, istoria și scopul Uniunii; să încurajeze participarea civică și democratică prin dezvoltarea înțelegerii cetățenilor în ceea ce privește procesul de realizare a politicilor și promovarea precum și voluntariatul la nivelul Uniunii Europene; înțelegerea și dezbaterea Euroscepticismului, combaterea stigmagtizării imigranților, dezvoltarea dialogului intercultural și înțelegerea reciprocă.

 

PRIMAR ȘEF BIROU DEZVOLTARE LOCALĂ
ȘI MONITORIZARE SERVICII PUBLICE
ION GEORGESCU MARGARETA IORDACHE

Joomla Extensions