camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Mâine, Mioveniul sărbătoreşte hramul Catedralei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

hram 10 catedralaComunitatea oraşului Mioveni din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului îmbracă, luni, 29 iunie haine de sărbătoare.

Catedrala construită în centrul urbei, închinată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, îşi sărbătoreşte hramul.

Dacă vremea o va permite, slujba religioasă va fi oficiată în curtea lăcașului de cult, iar pentru aceasta autoritățile locale au luat măsuri potrivit normelor de sănătate și condițiilor actuale de distanțare.
La ora 07.30, va fi oficiată Utrenia, iar de la ora 09.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie.
De asemenea, în zona tuturor lăcaşelor de cult vor acţiona dispozitive suplimentare ale Poliţiei Locale, Poliţiei Române și Jandarmeriei.

Poliţiştii vor asigura fluenţa traficului pietonal şi rutier, vor dirija circulaţia auto şi vor lua măsuri pentru a preveni blocarea acesteia, vor organiza modul de parcare în zona de responsabilitate şi vor interveni pentru aplanarea eventualelor situaţii conflictuale.

”Cursa Mașinuțelor”, o întrecere pentru prichindeii din Mioveni

Curse pentru piticiDuminică, 5 iulie, seria evenimentelor prilejuite de ediția din acest an a Zilelor Orașului Mioveni continuă cu o cursă de mașini mici, conduse de... pitici.

Cursa Mașinuțelor 2020 este o întrecere cu zâmbetul pe buze, în care toți prichindeii vor câștiga! Cei mici vor intra în cursă la bordul ”mașinilor personale” și vor fi vedetele încurajate de pe margine de mămici, bunici și tătici.

Întrecerea se va desfășura Str. Radu cel Frumos (Parcare Casa de Cultură), duminică, 5 iulie 2020, de la ora 11:00

Pot participa copii cu vârsta maximă de 5 ani.

Manifestarea este organizată de AS Colibasi, Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni. Informații suplimentare găsiți pe http://familiaasc.ro/

Super concurs de ciclism! "Mioveni Bike Trophy" !

104862281 944334205980494 2931048376350289777 oÎn cadrul manifestărilor organizate de "Zilele Orașului Mioveni 2020", Primăria, Consiliul Local și AS Colibasi provoacă pasionații de ciclism, indiferent de vârstă sau aptitudini, la o cursă recreativă prin pădurile orașului Mioveni, într-un peisaj de vis.

"Mioveni Bike Trophy" - activitate de socializare și mișcare pe două roți în natură va fi organizată pe 4 iulie, începând cu ora 09.45, cu punct de plecare din zona de Picnic Făget.

Participarea se face doar pe bază de înscriere la http://www.familiaASC.ro sau la https://www.facebook.com/pentruMioveni/.Având în vedere contextul pandemic cu măsurile de protecție și distanțare socială impuse prin starea de alertă, evenimentul va fi organizat cu respectarea obligatorie a tuturor restricțiilor și normelor în vigoare. Echipamentul individual de protecție este obligatoriu! Locurile sunt limitate, iar distracția garantată!

Super concurs pentru tineri la Mioveni!

Fifa 2020Intră pe terenul virtual şi concurează împotriva prietenilor şi rivalilor, pentru a vedea cine este cel mai bun jucător de FIFA din Mioveni!

Campionatul de FIFA 20 va avea loc, vineri, 3 iulie 2020, ora 19:00, în Centrul Civic al orașului Mioveni. Se pot înscrie doar pasionații de FIFA din orașul Mioveni, cu vârsta minimă de 16 ani.

Evenimentul readuce atmosfera nebună a partidelor de fotbal într-un nou format, potrivit normelor de sănătate și condițiilor actuale de distanțare.

Campionatul prevede un număr de 64 de participanți, deci locurile sunt limitate!

Înscrierile se fac la www.familia ASC.ro.

Manifestarea este organizată de Asociația Sportivă Colibași, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Decathlon și Centrul Cultural Mioveni.

Condiții speciale în creșe și grădinițe

gradinita 002Ministerul Educației și ministerul Sănătății au elaborat normele în baza cărora vor fi deschise creșele, grădinițele și afterschoolurile.

Având în vedere aceste norme, reprezentanții Primăriei Mioveni vor discuta cu factorii de decizie județeni, respectiv DSP și IȘJ Argeș posibilitatea deschiderii creșelor în orașul Mioveni de la 01.07.2020.

Decizia se va lua după o analiză de risc a situației, dupa proiectarea soluțiilor de reducerea a potențialelor îmbolnăviri în creșe, totodată având în vedere și faptul că o parte dintre părinți, odată cu reluarea lucrului, nu au soluții pentru a asigura supravegherea copiilor.

Conform normelor, copiii nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale. Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puţin de 2 metri.