camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Duminică, primul meci al Daciei Mioveni cu Victorina Bora antrenor principal!

afis handbal victorinaAntrenoarea Victorina Bora va conduce primul meci din Liga Florilor de pe banca tehnică a Daciei Mioveni, duminică, 12 martie, în Sala Sporturilor Mioveni. Dacia Joacă cu SCM Craiova, de la ora 17,00.

Victorina Bora a venit de o săptămână la echipă, după ce Robert Licu a încetat pe cale amiabilă contractul cu Dacia.

Ținând cont că în jocul tur de la Craiova arbitrii au avut decizii ce au dezavantajat grosolan echipa Mioveniului, influențând clar rezultatul în favoarea gazdelor, se anunță un meci încins la Mioveni.

Biletul de acces costă 10 lei și poate fi cumpărat de la sediul CS Dacia Mioveni 2012, Bd Dacia, nr. 3 (Școala Veche), joi și vineri între orele 09,00-16,00 și de la Sala Sporturilor - tel: 0749863882.

Elevii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit.

Organizatorii anunță tombolă cu premii pentru elevi în pauza meciului.

Super spectacol folcloric, la Mioveni

4Spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii a adunat aseară la Sala Sporturilor Mioveni peste 1500 de spectatori ce s-au bucurat de atmosfera de petrecere alături de artiști de renume. Pe scenă au urcat nsamblul Folcloric Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni, Taraful Cătălin Iancu, Olguța Berbec și Remus Novac, dar și îndrăgiții artiști ai Ansamblului etnofolcloric Plăieșii.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Mioveni, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

Modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele și/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic

mistretÎn Monitorul Oficial, Partea I nr. 18 din 6 ianuarie 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 3/2023 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele și/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în anexele nr. 1 și 2 la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 și unele măsuri de punere în aplicare a acesteia.

Prezenta hotărâre prevede o procedură mai operativă de constatare şi de stabilire a cuantumului despăgubirilor pentru pagubele produse de către exemplarele din speciile de faună de interes cinegetic culturilor agricole/silvice/animalelor domestice şi autovehiculelor, precum şi o modalitate mai riguroasă de stabilire a răspunderii civile.

Astfel, se reglementează, cât mai echitabil, drepturile şi obligațiile proprietarilor de culturi agricole/silvice, de animale domestice şi autovehicule în legătură cu pagubele pe care animalele din speciile de faună de interes cinegetic le produc, astfel încât partea păgubită să primească despăgubirea în timp util şi la justa valoare.

Hotărârea prevede o modalitate de plată directă a despăgubirilor de către gestionarii faunei cinegetice, pentru pagubele produse de vânat culturilor agricole, silvice şi animalelor domestice, atunci când aceștia nu-şi îndeplinesc obligațiile pentru prevenirea pagubelor şi de către stat – prin structurile teritoriale de specialitate ale autorității publice centrală care răspunde de vânătoare şi cele ale autorității publice centrale pentru protecția mediului, în condițiile prevăzute de Legea nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, actul normativ creează condițiile pentru gestionarea conflictelor dintre gestionarii faunei cinegetice şi proprietarii culturilor agricole, silvice şi animalelor domestice, în situațiile în care exemplare ale speciilor faunei de interes cinegetic produc pagube, cu impact redus asupra bugetului de stat pentru acordarea de despăgubiri.

Informații suplimentare despre noul act normativ se pot obține la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș - tel 0248/21.30.99 sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Campanie de ecologizare la Mioveni - martie 2023

ecologizare martie 2023Joi, 16 martie 2023, administrația locală a orașului Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și serviciile publice vor organiza o amplă acțiune de colectare a deșeurilor din natură.

Pentru ca rezultatul acțiunii să fie unul de impact, voluntari de toate vârstele sunt invitați să se alăture acestei campanii de ecologizare. Aceștia sunt așteptați joi dimineață, la Primăria oraşului Mioveni, în intervalul 08.30 - 09.00.

Participanții vor avea la dispoziţie mănuşi de protecție şi saci de plastic din partea Primăriei, iar S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL va asigura suportul logistic și transportul deşeurilor colectate.
Cei care doresc să se înscrie în această campanie pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni sau la numărul de telefon 0348/455.444 (interior 111).

Organizatorii acestei actiuni sunt: Consiliul Local, Primăria Mioveni, în parteneriat cu S.C. S.Ed.C. Mioveni, S.C. Servicii Generale Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, precum și cu unitățile de învățământ de pe raza orașului.

Fermierii pot depune online Cereri de plată pentru Campania 2023, până pe 15 mai

cerere unica fermieri apia 2023Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început de ieri primirea cererilor de plată aferente anul 2023.

Fermierii vor putea depune cererea de plată, în perioada 1 martie - 15 mai, fără a se prezenta la Centrele APIA, doar prin accesarea aplicaţiei IPA-Online din versiunea internet, conform manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

Începând cu această campanie, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin intervenţii/măsuri aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, în conformitate cu Planul Strategic PAC 2023-2027, respectiv PNDR 2014-2020, sprijin finanţat de Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul naţional (BN), denumite astfel: plăţile directe decuplate; plăţile directe cuplate; ajutoare naţionale tranzitorii (plăţi din bugetul naţional)".

De asemenea, măsurile de dezvoltare rurală pentru care fermierii pot solicita plăţi compensatorii din cadrul PNDR 2014-2020 sunt: Măsura 10 - Agromediu şi climă (M.10); Măsura 11 - Agricultură ecologică (M.11); Măsura 13 - Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (M.13)( sM13.1 şi sM13.3), iar din cadrul PS PAC 2023-2027 va exista măsura DR-10 - zone afectate de constrângeri naturale semnificative (DR-10).

APIA precizează că fermierii vor completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Adeverinţele emise pentru schemele din sectorul zootehnic de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei/oficiul pentru zootehnie judeţean, pot fi transmise electronic prin platforma pusă la dispoziţie de către APIA, cu informarea fermierului.

De asemenea, fermierii care deţin animale în exploataţie au obligaţia să se asigure că datele acestora sunt actualizate/corectate în baza naţională de date (BND) (la medicul veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă este utilizator SNIIA) şi să se adreseze Centrului APIA în vederea completării declaraţiei sector zootehnic în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.
Potrivit sursei citate, responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

Important!

Fermierii care sunt deja beneficiari APIA îşi vor actualiza la completarea cererii doar datele ce au suferit modificări faţă de anul anterior. În acest fel, se reduce timpul de completare a cererii, iar probabilitatea de a introduce date greşite este mai mică.

Funcţionarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii şi pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii şi declaraţiilor ataşate acesteia.
Informaţiile detaliate pentru accesarea fiecărei intervenţii/măsuri de dezvoltare rurală, inclusiv hărţile şi listele cu UAT-uri eligibile pentru M.10, M.11, M.13, pot fi consultate la Centrele APIA şi pe site-ul www.apia.org.ro .
Sursa foto: apia.org.ro