camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Ședința Consiliului Local Mioveni se va ține prin videoconferință

mioveni sedinta cl fotoConsiliul Local Mioveni se întrunește în ședință ordinară joi, 28 septembrie, de la ora 17.00, prin intermediul unei platforme online de videoconferință.

Vor fi discutate, printre altele:

 • aprobarea actualizării Strategiei de Dezvoltare Durabilă a oraşului Mioveni pentru perioada 2021-2027;
 • aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiție ”Extinderea (Înființarea) sistemului de distribuție gaze naturale - sat Făgetu, oraș Mioveni, județul Argeș”.
 • aprobarea cererii de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiție “Varianta ocolitoare a orașului Mioveni (centura) - tronson I” în vederea depunerii în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny";
 • aprobarea acordării distincției ‹‹ Diploma de aur›› și a premiului în sumă netă de 500 lei, pentru 18 cupluri care au împlinit 50 de căsnicie;
 • aprobarea modificărilor organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului orașului Mioveni;
 • aprobarea asigurării incluziunii copiilor cu dizabilității în locurile de joacă aflate pe raza orașului Mioveni;
 • aprobarea Acordului de Cooperare – cadru între Orașul Mioveni și Satul Scoreni, Raionul Strășeni, din Republica Moldova;
 • aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Argeș – Centrul Județean Argeș, a imobilului ”Clădire Dispensar Colibași”;
 • aprobarea participarii Unității Administrativ Teritoriale a orașului Mioveni la implementarea proiectului “Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce – SCCUT”, Cod SMIS 136812 prin asigurarea condițiilor organizatorice și logisticii necesare;
 • aprobarea acorării unui ajutor de urgența doamnei Micu Maria Darina;
 • aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2021;
 • aprobarea participării la ”Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ” prin accesarea finanțării pentru proiectul ”Îmbunătățirea Eficienței Energetice a Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni.

Proiectul ordinii de zi poate fi consultat AICI.

Campania de depistare a leziunilor de col uterin se bucură de un real succes!

Miercuri, 20 octombrie, 71 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a doua etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce se desfășoară la Mioveni.

Reamintim că săptămâna trecută, alte 81 de femei au beneficiat de aceaste testări.

Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

Asistenţa medicală fost asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”(INSMC).

Programul este finanțat din fonduri europene și este implementat de INSMC, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate și Primăria orașului Mioveni.

Având în vedere situația pandemică actuală, cea de-a treia etapă de testare va avea loc în luna noiembrie.

IMG 6899 IMG 6904 IMG 6906

Ajutoare pentru încălzirea locuinței

ajutor incalzire 2021Primăria orașului Mioveni, prin Direcţia de Asistenţă Socială demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226/2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Conform actelor normative în vigoare, în sezonul rece 01.11.2021 – 31.03.2022 ajutoarele de încălzire vor putea fi obținute de familiile și/sau persoanele singure al căror venit mediu net pe membru de familie este de până la 1.386 lei/persoană – în cazul familiei, și de 2.053 lei – în cazul persoanei singure.

Săptămâna aceasta, o nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice, la Mioveni

Campanie colectareÎn Mioveni va fi organizată o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). Acţiunea face parte din campania naţională”Locul deșeurilor nu este în casă!”.

Astfel, în zilele de 21, 22 și 23 octombrie 2021, cetățenii din Mioveni sunt invitaţi să se debaraseze de obiectele electronice și electrocasnice vechi sau defecte.

Intervalele orare de colectare a acestor deșeuri vor fi următoarele: 9.00-13.00 în orașul Mioveni și 17.00-20.00 în cartiere. Pentru informaţii şi programări privind preluarea gratuită la maşina de colectare se poate apela numărul de telefon: 0734.836.117.

Campania este realizată de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoREC, în colaborare cu Primăria orașului Mioveni și cu SAVE THE WORLD BY RECYCKING SRL.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Primăria Oraşului Mioveni – Biroul Corp Control, camera 9, număr de telefon 0348/455.444, interior 111.

Centrul Cultural Mioveni anunță suspendarea cursurilor!

cursuri suspendate e1633951018319Centrul Cultural Mioveni anunță suspendarea cursurilor pentru copii, din cauza COVId-19.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS COV 2 pe raza orașului Mioveni, vă informăm că la nivelul instituției Centrului Cultural Mioveni se suspendă cursurile oferite gratuit copiilor, începând de astăzi 11.10.2021.

Menționăm faptul că, suspendarea se face în perioada 11.10.2021 – 17.10.2021, cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Înscrierile rămân valabile în vederea reluării activității cursurilor la o dată anunțată ulterior”, transmite conducerea instituției.