camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la Mioveni

Ziua Internaţio­nală a Persoa­ne­lor cu Diza­bili­tăţi, „International Day of People with Disa­bility“, este marcată anu­al la 3 decem­brie, cu sco­pul de a promova şi im­ple­menta pro­gra­mele destinate îmbunătă­ţirii condiţiilor de viaţă pen­tru aceste categorii socia­le defavorizate.

Cu acest prilej, Primăria Mioveni prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia „ZÂMBEŞTE ŞI DĂRUIEŞTE” au organizat ieri, o dezbatere publică cu titlul ’’ŞI EU CONTEZ’’, în care specialişti din domeniul social, medical şi administrativ au expus noutăţile legislative în interesul persoanei cu dizabilităţi şi au promovat exemple de bună practică în materie de servicii adresate persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a instituţiei de la ora 13:00.

De asemenea, a avut loc și un atelierul de creație - ¨Spiridușii lui Moș Nicolae¨, unde prichindeii asociației au făcut felicitări și au fost premiați de către organizatori.
Începând de ieri, în holul Primăriei Mioveni, a fost deschisă și o expoziţie cu vânzare a copiilor şi voluntarilor Asociaţiei „Zâmbeşte şi Dăruieşte”, iar fondurile strânse din vânzarea obiectelor vor fi oferite acestora.

Free Joomla Lightbox Gallery

Bradul de Crăciun se aprinde în Ajun de Moș Nicolae

79780499 795278540886062 3895799074233778176 oConform tradiției, Bradul de Crăcin va fi aprins la Mioveni, pe data de 5 decembrie, la ora 18.00, în ajun de Sfântul Nicolae, moment care va marca și startul celei de-a patra ediții a ”Târgului de Crăciun” din Mioveni.
Prichindeii strânși în jurul bradului aprins vor avea parte de surprize dulci din partea Moșului, care va face un scurt popas în Centrul Civic, însoțit și de câteva personaje din povești, bine cunoscute și mult îndrăgite de copii precum Omul de zăpadă Olaf, Prințesa Elsa, Mickey și Minnie, Minionul BoB, Spider Man, elfi și alte personaje.
Tot joi, 5 decembrie, ajutoarele lui Moș Crăciun vor lăsa câte un mic cadou și copiilor din celelalte cartiere ale orașului după cum urmează:

  • Făget - la fosta grădiniță, ora 16.45;
  • Colibași - punctul de întâlnire Pleașa, ora 17.00;
  • Racovița - punct de întâlnire capăt stație autobuz, ora 17.00;
  • Clucereasa - punct de întâlnire la Grădiniță, ora 17.00;
  • Colibași - punct de întâlnire Râul Doamnei, ora 17.15.

Locuitorii oraşului sunt așteptați în centrul civic la bradul de Crăciun, pentru a se bucura de spectacolul de lumini.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Local, Primăria orașului și SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Concerte și artiști celebri la Târgul de Crăciun de la Mioveni

Targ de CraciunConform traditiei, pe 5 decembrie, în Ajun de Sfântul Nicolae, la Mioveni se va aprinde bradul de Crăciun, moment care va marca startul celei de-a patra editii a "Târgului de Crăciun" din Mioveni.

Astfel, în zilele de 12, 13, 14 și 15 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști îndrăgiți și multe surprize.

Astfel, Ansamblul "Balada Humorului", Marcela Fota, Wendell, Nicolae Datcu, Amna, Alina Eremia & Band, Nicoleta Oancea& Band, Sandra N, Randi & Band și Cătălin Măruță și-au anunțat prezența la Mioveni.

Proiectul sportiv „INTRA ÎN JOC, CASTIGĂ-ȚI SĂNĂTATEA!”, în faza Finalelor

6ee6d97a98e3d7a6c62baa15f12544b4Proiectul sportiv iniţiat de Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Decathlon România (Piteşti), în calitate de sponsor oficial, al Primăriei Mioveni, al Carrefour Piteşti, Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Argeş şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, – „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a ajuns în faza finalelor.
Şi în acest an, interesul elevilor pentru acest proiect a fost mare, aproximativ 3000 de elevi fiind înscrişi la debutul campionatului. Cu toţii au concurat la cele mai competitive şi complexe sporturi de echipă – fotbal (fete), volei (fete şi băieţi), baschet (fete şi băieţi) şi handbal (fete şi băieţi), categorii gimnaziu urban, rural şi liceu. Acum, în faza finalelor, cele mai bune echipe se vor duela după cum urmează:

  • 4 decembrie 2019, ora 09.00, la Sala Sporturilor din Piteşti - handbal;
  • 6 decembrie 2019, ora 10.00, la Şcoala Gimnazială ¨Liviu Rebreanu¨ din Mioveni, vor avea loc finalele la volei;
  • 9 decembrie 2019, ora 9.00, la Sala Sporturilor din Piteşti- baschet;
  • 13 decembrie 2019, ora 10.00, la Şcoala Gimnazială ¨Liviu Rebreanu¨ din Mioveni, se va desfăşura ultima finală, la fotbal fete.

Festivităţile de premiere vor avea loc imediat după încheierea competiţiilor. Meciurile din finale vor fi arbitrate de către arbitri acreditaţi, iar asistenţa medicală este asigurată de medici din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş.

Contribuabilii din Mioveni și zonele limitrofe, întâlnire cu specialiști ai fiscului

finante arges mioveni1 696x464Miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe a Primăriei Mioveni va avea loc  o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri referitoare la facilităţile fiscale introduse prin O.G. 6/31.07.2019, calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii decembrie 2019 şi la serviciile oferite de ANAF – Spaţiul Privat Virtual.

În cadrul întâlnirii vor mai fi dezbătute şi aspecte privind modalitatea de calcul aplicată pentru rezultatul fiscal (reguli generale, înregistrarea cheltuielilor şi amortizării), modalitatea de calcul şi de plată a impozitului pe veniturile din investiţii, precum şi alte noutăţi legislative.

La întâlnirea organizată vor participa specialişti din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş şi Serviciului Fiscal Orăşenesc Mioveni.