camerelogo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Sănătatea mintală a adolescenților abordată la școlile din Mioveni

abordarea san min 2024Aproximativ 200 de elevi de la Școala „George Topîrceanu” Mioveni și Școala Gimnazială nr.1 Mioveni au avut ocazia să participe la o sesiune educativă importantă, organizată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Tema centrală a discuției a fost sănătatea mintală în rândul adolescenților, o problemă din ce în ce mai relevantă în contextul societății actuale.

În cadrul întâlnirii, specialiștii DSP Argeș au abordat subiecte variate legate de sănătatea mintală, printre care recunoașterea simptomelor problemelor mintale, identificarea factorilor de risc și prezentarea modalităților de prevenire și tratament. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe tehnicile de gestionare a stresului și pe importanța comunicării deschise, atât în cadrul familiei, cât și în mediul școlar.

Elevii au fost încurajați să participe activ la discuții, să își exprime gândurile și preocupările și să adreseze întrebări.

Această inițiativă face parte dintr-un protocol de colaborare semnat între Primăria orașului Mioveni și DSP Argeș, având ca scop principal promovarea sănătății și bunăstării tinerilor din comunitate.

Magicianul din Abracadaba vine sâmbătă la Mioveni

TOȚI COPIII DIN ORAȘ SUNT INVITAȚI LA TEATRU.

magicianul abra 2024Adminsitrația locală din Mioveni anunță că sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor vine Marian Râlea, magicianul poveștilor.

Actorul Marian Râlea este cunoscut în memoria publicului ca ”Magicianul”, cel care aducea momente de bucurie în copilăria multora dintre noi, în celebra emisiune ”Abracadabra”.

Magicianul poveștilor Marian Râlea aduce la Mioveni cele mai cunoscute personaje din basmele românești și din mitologia populară românească, în cadrul spectacolului interactiv “Drumul lui Făt Frumos”!

Pe parcursul spectacolului, Muma Pădurii, Ileana Cosânzeana, Căluțul Fermecat, Sfânta Duminică, Lupul, Făt Frumos și alte personaje le vor lansa copiilor provocări, antrenându-le abilitățile precum concentrarea, memoria sau atenția. Parteneri de joc sunt și părinții, care vor fi antrenați să participe în această aventură, astfel încât povestea să continuie și acasă.

Accesul la spectacole este liber, fără o limitare a numărului de participanți.

Fermierii pot depune cererile de plată la APIA

apia 2024Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).
Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Se va completa o singură Cerere de Plată chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată.
După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.
Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.
Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.
ATENŢIE!!! Fermierii pot semna Cererile folosind și semnătura electronică. În această situație este necesar să se anunțe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii. Angajamentele și declarațiile, parte a cererii de plată, se vor semna, de asemenea, electronic la aceeași dată.

Foarte important este ca, înainte de semnarea Cererii de plată 2024, solicitanții să verifice încă o dată infomațiile înscrise și documentația depusă!
Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic se poate depune până la data de 7 iunie 2024.
Informațiile detaliate pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul: www.apia.org.ro .

Primii beneficiari ai programului BEBELUȘUL au intrat deja în posesia tichetelor

p bebelusul 2024primii beneficiari beb 2024Primii beneficiari ai programului BEBELUȘUL au intrat deja în posesia tichetelor. De la data de 1 Martie a acestui an, de când programul a devenit fincțional, au fost depuse 18 dosare, până în prezent fiind eliberate 12 tichete valorice, restul beneficiarilor urmând să le primească în zilele următoare.

Prin acest program, Primăria Mioveni și Consiliul Local acordă un stimulant financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

Programul “BEBELUȘUL” se aplică copiilor născuți începând cu data de 1 Martie 2024 și nu se aplică retroactiv celor născuți înainte de această data! Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni, de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).

Tichetul nominal cu valoarea stimulentului se acordă o singură data, iar suma va putea fi utilizată pe o durată de 12 luni calendaristice de la data emiterii, doar la agenți economici parteneri ai proiectului.

Detalii suplimentare găsiți AICI

O nouă trecere de pietoni a fost amenajată în oraș

trecere pietoni 1trecere pietoni 2trecere pietoni 3Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria orașului Mioveni prin societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a procedat astăzi 08.04.2024 la înfiinţarea unei treceri de pietoni la intersecția străzilor "7 septembrie 1485" cu "Frații Golești", conform avizului Poliției Române.

Rugăm participanţii la trafic să se deplaseze cu atenţie şi să respecte semnele de circulație.