camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Spitalul Orășenesc Mioveni începe colaborarea cu 2 medici renumiți

Medici renumtiSpitalul Orășenesc Mioveni își extinde gama de servicii oferite pacienților. Începând cu data de 1 noiembrie, în cadrul unității medicale de la Mioveni vor oferi servicii de diagnostic și tratament pentru afecțiunile coloanei vertebrale și afecțiunile ortopedice și traumatologice ale aparatului musculo-scheletal, doi medici renumiți din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Dr. Mihai Măgureanu, medic primar este specialist în ortopedie și traumatologie cu o bogată activitate ca și cercetător științific, acesta ocupă în prezent funcția de șef al Compartimentului de neurochirurgie-chirurguie spinală la Spitalul Clinic Colentina.

Dr. Mihai Mardare, doctor în medicină este medic specialist în ortopedie-traumatologie, specializat la Oxford University Hospitals din Anglia, în chirurgie spinală, cu diverse stagii de pregătire în mari spitale din Marea Britanie, precum cele din Londra, Southampton sau Exeter, fiind membru EUROSPINE – Societatea Europeana de Chirurgie Spinală.

Cei doi medici specialiști sunt recunoscuți pentru rezultatele muncii lor obținute atât prin intervenții uzuale, precum și prin intervenții minim invazive, pentru cele mai dificile afecțiuni ale coloanei vertebrale (tumori grave, aborduri multiple și afecțiuni traumatice), toate cu minimizarea complicațiilor, a medicației necesare, a perioadei de internare și de recuperare.

Noul corp al Grădiniței "Campionii" și-a deschis ușile!

55Mai timizi ori mai veseli, prichindeii au pășit luni, 19 octombrie în Corpul B al grădiniței, într-o atmosferă caldă și de bucurie. Modern, spațios și primitor noul corp al grădiniței are capacitatea să aibă cinci grupe de copii, cursurile fiind organizate în regim de program normal, momentan la o capacitate redusă, față de capacitatea proiectată. Ca și în celelate instituții de învățământ, numărul copiilor care vor putea putea beneficia de serviciile noului corp de grădiniță se va mări, odată cu ridicarea restricțiilor sanitare și de distanțare impuse.

Din păcate, în urma pandemiei generate de virusul SARS COV2, activitatea creşelor şi grădiniţelor a fost afectată din cauza măsurilor de distanţare impuse, însă decizia luată de a construi acest nou corp s-a dovedit benefică pentru o parte importantă a copiilor și părinților din Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

CS Dacia Mioveni, la debut în Liga Florilor Mol!

121654683 654343598558806 2185487440265432786 nDacia Mioveni începe meciurile pe prima scena a handbalului feminin românesc, Liga Florilor, joi 15 octombrie, în turneul organizat de FRH, pe parcursul a doua zile, în Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti. Turneul se desfășoară cu respectarea unui protocol sanitar extrem de riguros.

Conform regulamentului competiției, echipa din Mioveni a facut testarea Covid, rezultatele la prezenta virusului fiind negative pentru tot lotul.

Doua echipe din Liga Florilor sunt deja afectate de COVID si vor pierde la masa verde meciurile acestei etape. Este vorba despre nou promovata ACS Crisul Chisineu-Cris și echipa titratului Gheorghe Tadici, HC Zalău.

Reprezentanta Argesului va avea un botez de foc în această prima etapă a Ligii Nationale, ce îi opune un adversar de top, CS Măgura Cisnădie.

Antrenorul ardelencelor, Alexandru Weber, a schimbat din temelii echipa și a declarat presei sportive ca echipa din Cisnădie e acum mult mai puternică decât cea care a terminat la mijocul clasamentului Ligii în sezonul trecut.

Antrenorul Daciei Mioveni, Gheorghe Covaciu, nu va beneficia în acest meci de aportul celor două jucătoare transferate din Serbia, portarul Tamara Popovici și interul Katarina Tanaskovic, pentru care formalitătile consulare se prelungesc nefiresc de mult. Toate echipele care au transferat sportivi din Serbia sunt afectate de această problemă.

Chiar dacă se anuntă un meci greu, cu o echipa care tinteste competitiile europene, handbalistele Daciei sunt nerabdatoare să joace, după o pauză fără precedent în competițiile oficiale, și vor să dea o replică redutabilă, puternicei Măgura Cisnădie.

Suporterii și conducerea clubului le urează succes!

Etapa 1

Miercuri, 14 octombrie 2020

 • Rapid – CSM Slatina, miercuri ora 10:15
 • CSM Galați – Gloria Bistrița, miercuri, ora 13:00
 • HC Zalău – Minaur Baia Mare anulat
 • Gloria Buzău – CSM București, miercuri, ora 18:30

Joi, 15 octombrie

 • ACS Crișul Chișineu-Criș – CSU Cluj Napoca anulat
 • Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie, joi, ora 13:00
 • Activ Ploiești – Dunărea Brăila, joi, ora 15:45
 • SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea, joi, ora 18:30.

Angajări la Spitalul Orășenesc Mioveni

spital mioveniSpitalul Orășenesc Mioveni angajează în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pe durată determinată, fără concurs următoarele categorii :

 • 12 posturi asistenți medicali;
 • 10 posturi infirmieri;
 • 1 post îngrijitor

În conformitate cu prevederile ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în situația în care se depun mai multe dosare pentru un singur post, iar în urma selecției sunt admiși mai mulți candidații, se va organiza proba de interviu.

Condițiile generale pentru angajare, precum și documentele necesare pentru dosarul de angajare le găsiți pe site-ul spitalului, http://spitalmioveni.ro/ .

Poliţia Locală atrage atenţia asupra obligativităţii măştii

121530960 1029169707496943 1091890950718877406 nAvând în vedere faptul că, începând de miercuri, 14 octombrie, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice, atât închise cât și din exterior, conform dechizie CJSU nr. 47/12.20.2020, Poliția Locală Mioveni a organizat o acțiune de informare a populației cu privire la acest aspect.

Amintim că începând din data de 14 octombrie, persoanele cu vârsta de peste 5 ani, care nu respectă această hotărâre, riscă amendă cuprinsă între 500 - 2.500 lei.