camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

O nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice și electronice

Colectare deseuriÎn perioada 8-18 decembrie, va avea loc în orașul Mioveni o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor reprezentate de echipamente electrice și electronice, vechi sau inutilizabile.

Locuitorii orașului Mioveni pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la campania de mediu organizată de operatorul de colectare SC Save the World by Recycling SRL, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni.

Deșeurile electrice și electronice reciclabile vor fi preluate gratuit de operator, chiar de la domiciliul beneficiarului, în baza unei programări telefonice la numărul 0734.836.117, unde veți suna pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare.

Intervalele orare de colectare a acestor deșeuri vor fi următoarele: 09.00 – 13.00 în zona centrală a orașului Mioveni și 17.00 – 20.00 în celelalte cartiere ale orașului.

Ce deșeuri vor fi colectate?
Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, care se bagă în priză ori funcționează pe baterii, indiferent de greutate sau volum, de modul de prezentare sau stare, inclusiv corpuri de iluminat, tuburi fluorescente, baterii (non-auto), echipamente IT.

Campanie umanitară la Mioveni

Mos Craciun vine si la tineCentrul Cultural Mioveni a dat start unei noi campanii umanitare prin care își propune să aducă bucurie de sărbători unor copii la care moșul nu poate ajunge.

"Moș Crăciun vine și la tine!" este o campanie umanitară cu tradiție care, cu ajutorul voluntarilor și a donatorilor generoși, a reușit să ajungă în casele a sute de copii din Mioveni.

Anul acesta, campania de strângere de donații se va derula între 05 – 20 decembrie, urmând ca până în ajunul Crăciunului cadourile să fie livrate micilor destinatari.

Prin această campanie, oricine poate afla cum este să fii Moș Crăciun, dăruind copiilor haine, încălțăminte, jucării, rechizite, cărți, alimente neperisabile ori dulciuri.

Donațiile constând în bunuri materiale vor fi colectate până pe 20 decembrie, la Centrul Cultural Mioveni corp B, Bl. V2 B, parter (lângă Poliția Locală Mioveni), de luni până joi, în intervalul orar 08.00 – 16.00.

În atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de câini de pe raza orașului Mioveni

sesizari caini 2022Având în vedere numeroasele sesizări legate de aceasta problemă, rugăm deținătorii de animale de companie, în special câini, să respecte prevederile legale aflate în vigoare, atât la nivel național, cât și la nivel local, aici referindu-ne la HCL nr. 93/2014. Astfel, conform art. 6, alineatului 2, "deținătorii de câini sunt obligați să:

  • țină animalele în lesă, iar celor din categoria câinilor agresivi să le pună obligatoriu botnite;
  • să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative;
  • să dețina asupra lor materialele necesare pentru curatarea dejecțiilor fiziologice (mătura, faraș, pungi etc.);
  • după colectare, punga va fi închisă etanș și depusă în europubelă sau container.

Important!
Nerespectarea prevederilor menţionate mai sus constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200-500 lei.
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru că ne ajutați să menținem un oraș curat și sănătos.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Mioveni

Locuitorii oraşului Mioveni au serbat astăzi, cu mare drag, ziua de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Aceștia au făcut faţă frigului de afară şi au venit pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” pentru a vedea parada militară, depunerile de coroane, precum şi recitalurile susținute de cei mai vârstnici și cei mai tineri dintre cetățenii localități.

Astfel, la Monumentul Eroilor din centru civic, au depus coroane de flori oficialităţile oraşului Mioveni, Prefecturii Argeş, Consiliului Judeţean, dar şi reprezentanţii partidelor politice şi veterani de razboi, nu înainte ca un sobor de preoţi să oficieze o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

La parada militară, organizată de Garnizoana Pitești, au participat efective ale Ministerului Apărării, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Grupa de intervenție SASS din cadrul Penitenciarului Mioveni, în ritmurile fanfarei.

Evenimentul a fost organizat de Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

Proiecte de peste 3,3 milioane euro pentru orașul Mioveni !

drona oras Orașul Mioveni va beneficia de noi trei proiecte, aprobate spre finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta 10 - Fondul Local, în valoare de 3.339.800 EURO!
 Cele trei proiecte se referă la:
  • Transport public local cu mijloace ecologice în Orașul Mioveni și Comuna Davidești (achiziția a patru autobuze electrice pentru transport public și infrastructura de încărcare);
  •  Infrastructură pentru transportul verde – ITS la nivelul Orașului Mioveni (Achizitia unui sistem inteligent de management urban/local la nivelul Orașului Mioveni pentru soluții de taxare, inclusiv sistem de bilete integrat pentru călători, e-ticketing);
  • Execuție sistem optimizare costuri cu energia electrică la sediul Primăriei orașului Mioveni (optimizarea costurilor cu energia electrică prin amplasarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu corpuri cu led, dar și prin anveloparea exterioară).
APASA PENTRU MARIRE 
proiecte 2022