camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Dezbaterile pe proiectul de buget pentru anul 2024!


Sâmbătă, 20 ianuarie 2024 - Făget și Colibași

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 10.00, în clădirea Multifuncțională din cartierul Făget, a avut loc prima dezbatere publică a bugetului orașului Mioveni.
La această întâlnire cu cetăţenii au participat viceprimarul Ciprian Țurlea, secretarul general al orașului - Ionuț Badea, directorul general al SEdC Mioveni, Nicolae Tudose, subprefectul Bogdan Minciunescu, reprezentanți ai Consiliului Local, personalul de specialitate din cadrul Primăriei, directori ai instituţiilor subordonate, precum și consilierul sătesc al zonei.
Aceştia au prezentat proiectul de buget şi propunerile de investiţii publice pentru anul acesta.
Principalele propuneri transmise de cetățeni au vizat alimentarea cu gaze a zonei (care se află în desfășurare), necesitatea existenței unei stații de pompare pentru rezolvarea presiunii apei, extinderea sistemului de supraveghere video, problema câinilor abandonați, un grup sanitar nou la Mânastirea Vieroși etc.
De la ora 11.30, a urmat cea de-a doua dezbatere publică la Multifucționala din Colibași, unde reprezentanții zonali și o parte din locuitori au analizat bugetul și au discutat despre proiectele de investiții, despre accesarea de fonduri nerambursabile, despre extinderea sistemului de supraveghere video, despre construirea unei parcări la biserica din zonă, precum și despre amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii în zona stadionul de la calea ferată.
Următoarele dezbateri vor avea loc duminică, 21 ianuarie 2024, de la ora 10.30, la Casa de Cultură Racovița și de la ora 12.00, la Școala Gimnazială Clucereasa, iar marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Mioveni.
Conducerea Primăriei Mioveni îi îndeamnă pe cetăţeni să participe la dezbaterile referitoare la proiectul de buget al oraşului pentru 2024, deoarece doar aşa îşi pot spune doleanţele legate de comunitatea în care trăiesc.
Sugestiile şi propunerile celor interesaţi referitoare la aceste proiecte sunt aşteptate la Registratura Primăriei oraşului Mioveni, până la data de 23 ianuarie ori transmise electronic la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Duminică, 21 ianuarie 2024 - Racovița și Clucereasa


Duminică, 21 ianuarie, a fost programată o nouă dezbatere a Bugetului orașului Mioveni pe 2024, la Casa de Cultură Racoviţa.
Reprezentanții cetățenilor din zonă, precum și un număr important de locuitori au analizat bugetul și au discutat despre proiectele de investiții cu reprezentanții Primăriei Mioveni și cu directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Local.
Tot astăzi, de la ora 12.00 a fost rândul cetățenilor de la Clucereasa să dezbată propunerea de buget.
Oamenii din sală s-au arătat mulțumiți de investiţiile realizate anul trecut pentru comunitatea lor, dar şi de proiectele pe care administraţia locală le-a prezentat pentru următoarea perioadă.
Principalele propuneri transmise de cetățeni au vizat transportul local, montarea unui sistem modern de semnalizare la trecerea la nivel cu calea ferată în zona gării, extinderea sistemului de supraveghere video, necesitatea amenajării unui sens giratoriu la Lukoil BEMO, la iesirea din bulevard, precum și găsirea unor soluții pentru deșeurile aruncate necontrolat.
Sugestiile şi propunerile celor interesaţi referitoare la aceste proiecte sunt aşteptate la Registratura Primăriei oraşului Mioveni, până la data de 23 ianuarie sau transmise electronic la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Următoarea dezbatere va avea loc marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Mioveni.Marți, 23 ianuarie 2024 - oraşul Mioveni

Marți, 23 ianuarie, s-a desfășurat ultima dezbatere a bugetului oraşului Mioveni pe 2024, de această dată la Centrul Cultural.
În cadrul acestei întâlniri, viceprimarul Ciprian Țurlea le-a prezentat celor prezenţi proiectul de buget şi propunerile de investiţii publice pentru anul în curs.
Anul acesta, propunerea de buget local al oraşului Mioveni este de 210.183 mii lei, din care aproximativ 141.101 mii lei reprezintă venituri proprii.
Pentru 2024, se are în vedere, în primul rând, continuarea proiectelor aflate în curs de derulare, accesarea de fonduri nerambursabile, continuarea investițiilor, finanțarea serviciilor publice, sistemului de sănătate, a educației și culturii.
În ceea ce privește secțiunea investiții, propunerea cheltuielilor a fost fundamentată în concordanță cu Strategia de Dezvoltare a Orașului, fiind incluse obiective de investiții propuse atât de consilierii locali și de reprezentanții administrației locale, cât și cele propuse de cetățenii orașului.
Bugetul va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa programată pentru joi, 8 februarie, de la ora 17.00, la sediul instituției.


Joomla Extensions