camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Precizări cu privire la activitățile de tăiere și/sau toaletare arbori de pe domeniul public

taieri arbori nov 2023Pentru toaletarea sau tăierea copacilor este necesar un aviz emis de primărie, iar întreaga operațiune trebuie să se desfășoare conform legislației în vigoare pentru a nu produce vătămarea arborilor, altfel cel care face tăierile riscă amenzi serioase, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.
 
Pentru obținerea avizului de specialitate trebuie să depuneți o solicitare la Registratura primăriei Mioveni, în care să menționați executarea operației pe care o considerati oportună și motivele pentru care doriți acest lucru. Primăria va institui o comisie care va verifica solicitarea dumneavoastră, iar în urma constatărilor se va elibera sau nu avizul de toaletare/defrisare.
 
Dacă avizul este favorabil, reprezentanții societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Miovenivor fi solicitați să efectueze operațiunile solicitate.
 
Măsura doborârii/toaletării se ia numai după constatarea problemei: prezintă pericol de prăbușire, cu producere de daune; este uscat; este în declin biologic; este scorburos; afectează contrucțiile adiacente (imobile, garduri, etc), este amplasat pe un loc unde se vor realiza viitoare contrucții aprobate; sunt necesare unele lucrări de interes public.