camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Vizită importantă la Mioveni

Vizita ambasadorFB IMG 1677695061545Ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer a efectuat o vizită la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Subiectul central al întâlnirii s-a axat de dezvoltarea învățământului tehnic dual și al parteneriatului deja existent la nivel local între Automobile Dacia, administrația locală, Inspectoratul Școlar Județean, mediul economic și universitar, proiect pe care autoritățile locale din Mioveni într-un veritabil centru de formare și perfecționare, prin realizarea unui campus integrat ultra modern la Mioveni.

Odată cu realizarea acestui campus la care vor contribui cei 16 parteneri care s-au alăturat consorțiului de dezvoltare, aici ar urma să se specializeze în domenii tehnice, într-un singur ciclu, un număr de 200 de elevi și 100 de studenți.

La întâlnire au participat primarul Ion Georgescu, Dumitru Tudosoiu - inspectorul general al ISJ Arges, Christophe Carton - expert responsabil de cooperare educațională în domeniul învățământului tehnic și profesional, Denisa Olteanu - consilier la Ministerul Educației - Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Cristian Nevzoreanu - Director Executiv Afaceri Publice și Comunicare, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel - Director centru suport pentru învățământ dual din cadrul Universității Pitești, precum și conducerea Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.