camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Etapa a doua a proiectului WISE

Unul dintre proiectele din cadrul programului EUROPA PENTRU CETĂȚENI implementate de orașul Mioveni este proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa), un proiect dezvoltat în multiparteneriat cu 15 țări europene (Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia).
Până în prezent au avut loc activitățile de lansare a proiectului, primul eveniment internațional organizat la Roma, activitățile locale din prima etapă: ”EU LEARN”. În cadrul primei etape am colaborat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
De data aceasta, a fost organizată dezbaterea ”Reflecție asupra globalizării” în cadrul celei de a doua etape a proiectului intitulată: ”EU REFLECT”. Această etapă este dedicată provocărilor curente ale societăților Uniunii Europene, Euroscepticismului și suveranității teritoriale, provocărilor globale, rolului societății civile în promovarea valorilor UE.
La dezbatere au participat 28 de persoane (cetățeni, funcționari publici).
Proiectul se așteaptă în final la obținerea următoarelor rezultate: să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei; să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European; să crească conștientizarea asupra memoriei, valorilor comune, istoria și scopul Uniunii; să încurajeze participarea civică și democratică prin dezvoltarea înțelegerii cetățenilor în ceea ce privește procesul de realizare a politicilor și promovarea precum și voluntariatul la nivelul Uniunii Europene; înțelegerea și dezbaterea Euroscepticismului, combaterea stigmagtizării imigranților, dezvoltarea dialogului intercultural și înțelegerea reciprocă.

 

PRIMAR ȘEF BIROU DEZVOLTARE LOCALĂ
ȘI MONITORIZARE SERVICII PUBLICE
ION GEORGESCU MARGARETA IORDACHE

Free Joomla Lightbox Gallery

Proiectul ”Inovând și consolidând Europa”

Orașul Mioveni continuă proiectul WISE ”WILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE” (Inovând și consolidând Europa) demarat în luna decembrie 2017, proiect care a fost scris și câștigat în parteneriat cu alte 15 țări europene (Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia).
Printre activitățile proiectului, se numără cele locale desfășurate la nivelul fiecărui partener și care au loc în trei faze: Faza 1: ”EU LEARN”, Faza 2: ”EU REFLECT” și Faza 3: ”EU ACT”.

În data de 12.06.2018 a avut loc prima activitate din cadrul fazei: ”EU LEARN” și anume seminarul ”TRATATELE UNIUNII EUROPENE” desfășurat la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini, Mioveni. Au participat reprezentanți din cadrul Primăriei Mioveni, conducerea liceului, elevi și profesori de la Liceul tehnologic Construcții de Mașini, Mioveni.
Managerul de proiect Iuliana Iordache - șef birou Dezvoltare Locală a prezentat proiectul (scopul, obiectivele, activitățile și rezultatele așteptate). Apoi a reamintit elevilor care sunt simbolurile Uniunii Europene, care sunt Instituțiile Europene și unde se află sediile acestora, care sunt valorile și momentele cheie din istoria Uniunii Europene.

Domnul profesor de istorie Dobre Teodor a prezentat pe larg Tratatele Uniunii Europene, scopul și obiectivele acestora, asigurând o mare interactivitate cu elevii prezenți.

La final, au fost realizate poze de grup cu tricouri purtând sigla proiectului WISE.

Wise 1 2thumbnail 3thumbnail

Proiect important pentru Mioveni

sam 1325Așa cum v-am informat, Mioveniul este singurul oraş din ţara noastră care participă la proiectul „Inovând şi consolidând Europa”.
Este un proiect derulat printr-un parteneriat extins între 16 ţări europene: România, Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia şi Republica Cehă.


sam 1326

În perioada 19-21 martie 2018, a avut loc la Roma primul eveniment internațional desfășurat în cadrul proiectului WISE (While Innovating and Strenghtening Europe).

 

O delegație din Mioveni s-a aflat în această perioadă în Roma, pentru a face schimb de experiență și bune practici cu reprezentanții celorlalte echipe din țările partenere.
Delegația a fost formată din Iuliana Iordache – managerul de proiect, Sorana Bratu – responsabil cu vizibilitatea proiectului, Nela Bărbuță – responsabil achiziții și Dănuț Proca – responsabil cu organizarea activităților.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de managerul de proiect din partea ALDA (Asociatia Europeana pentru DemocratieLocala), domnul Francesco Pala. Au mai luat cuvantul domnul Virgilio Dastoli – președintele Consiliului Italian al Miscarii Europene (CIME) și Stefano Milia din cadul aceleiași instituții.
În cele trei zile, reprezentanți ai echipei de implementare din fiecare țară s-au întâlnit pentru a discuta și dezbate teme precum: traseul istoric și amintirea momentelor cheie ale întemeierii Uniunii Europene, Uniunea Europeană de astăzi – provocări și subiecte de actualitate, rolul societății civile în conturarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai apropiate de cetățeni, instrumente și metode de promovare a dezbaterii civice pe parcursul acțiunilor locale ulterioare și alegerile europene din 2019.

Proiectul este finanţat prin programul „Europa pentru cetăţeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anului 2019.

Proiect important pentru Mioveni -“WISE – While Innovating and Strengthening Europe”

mioveni dronaOrașul Mioveni implementează în parteneriat cu 15 organizații din 15 orașe europene proiectul “WISE – While Innovating and Strengthening Europe” (Inovând şi consolidând Europa).
Marți, 12 iunie 2018 va avea loc una dintre activitățile locale desfășurate în cadrul primei Faze a proiectului denumită: ”EU LEARN” și anume seminarul ”TRATATELE UNIUNII EUROPENE”. Evenimentul va avea loc la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și se adresează elevilor, având ca scop educația cu privire la tratatele Uniunii Europene, la istoria și valorile europene.
Vor participa reprezentanți ai Primăriei orașului Mioveni, Liceului Tehnologic Construcții de Mașini, precum și profesori de la aceeași instituție, reprezentanți ai ONG-urilor și societății civile.