camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Prima etapă a activităților locale în cadrul proiectului ACHIEVE

achieveÎn perioada 27.11.2019 – 20.12.2019, la nivelul Primăriei orașului Mioveni s-au desfășurat activitățile planificate pentru prima etapă de activități locale din cadrul proiectului ACHIEVE - AWARENESS OF COMMON HISTORY FOR IDENTIFYING AND EXTENDING THE VALUES OF EUROPE (Conștientizare asupra istoriei comune, pentru identificarea și dezvoltarea valorilor Europei).

Reamintim că proiectul este realizat într-un parteneriat extins, lider de proiect fiind orașul Breganze din Italia, iar ceilalți parteneri sunt: orașul Zavidovici din Bosnia Herzegovina, Erdut din Corația, Cajetna din Serbia, Herceg Novi din Muntenegru și alte organizații dintre care cea mai importantă este ALDA (Asociația Europeană pentru Democrație Locală) din Franța.

Scopul proiectului este să dezvolte sentimentul identității europene pornind de la reflecția asupra istoriei comune, a artei și a religiei orașelor din Europa Centrală și de Sud Est.

Activitățile locale ale primei etape au fost:

  • Campanie de informare: distribuire pliante pentru informare despre proiect;
  • Distribuire chestionare “Eurobarometru local”;
  • Seminar “Istoria orașului Mioveni”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni;
  • Expoziție de imagini “Istoria României” – să ne amintim trecutul pentru a contura viitorul.

Seminarul “Istoria orașului Mioveni” s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni , activitate la care au participat 75 de persoane.

achieve 20191129 112349