camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Consolidarea capacității sistemului medical

În data de 23.09.2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul depus de orașul Mioveni ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Cod SMIS 140040.
Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19”.

Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea sistemului medical în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, prin achiziționarea de echipamente medicale și echipamente de protecție medicală destinate intervențiilor realizate în cadrul unității sanitare.

Obiectivele specifice sunt:

  • creșterea eficienței actului medical prin achiziționarea de echipamente, aparatură medicală, echipamente de protecție medicală și dispozitive medicale destinate prevenției, decontaminării, tratării pacienților/peroanelor infectate/suspecte cu Covid -19;
  • scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și prevenția, depistarea precoce a pacienților cu infecție SARS Cov 2;
  • asigurarea accesului egal al cetațenilor la serviciile de sănătate prin realizarea unui sistem sanitar modern și eficient.

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare funcții vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare ATI, paturi ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.

Valoarea contractului de finanțare este de 19.991.581,80 lei, echivalentul a 4,1 milioane de euro, valoare totală eligibilă nerambursabilă.
Proiectul este finanțat 100% din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Durata de implementare a proiectului este de 7 luni de la 01.10.2020 până la 30.04.2021.