camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

Politica de utilizare cookies – U.A.T. oraș Mioveni

1. Introducere
Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conţinutul şi anunţurile, pentru a oferi funcţii de reţele sociale şi pentru a analiza traficul. Continuarea navigării pe site-ui nostru reprezintă acceptarea politicii noastre de cooke-uri şi a modului utilizarea al acestora.

Prezenta Politică privind fişierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet www.emioveni.ro . Informaţiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea şi administrarea cookie-urilor de către U.A.T. ORAȘ MIOVENI în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justiţie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta menţiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrările datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

2. Ce sunt cookie-urile?
Cookie-urile sunt mici fişiere de text ce pot fi utilizate de către site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficientă. Acestea ne ajută să vă oferim o experienţă bună atunci când navigaţi pe site-ui nostru şi, de asemenea, ne permit să ne îmbunătăţim site-ul. Un cookie este fişier format din litere şi numere pe care îi stocăm pe browserul dvs. sau pe hard diskul computerului, dacă sunteţi de acord. Cookie-urile conţin informaţii care sunt transferate pe unitatea hard disk a computerului dumneavoastră. Cookie-ul este complet „pasiv" (nu conţine programe software, viruşi sau spyware si nu poate accesa informaţiile de pe hard driveul utilizatorului)
și odată instalate au o durată de existenţă determinată. Un cookie este format din două părţi:

  • numele cookie-ului;
  • conţinutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serveruluî respectiv.

3. Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experienţă mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilorşi interesului fiecărui utilizator în parte şi anume pentru:

  • îmbunătăţirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care aparîn timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
  • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către U.A.T. ORAȘ MIOVENI, în calitate de deţinător al acestei pagini de internet;
  • anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziţia utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcţie de serviciile/produsele accesate.

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modui în care se utilizează această pagină de internet, U.A.T. ORAȘ MIOVENI poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă şi mai accesibila pentru utilizatori. Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferinţe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:

  • limba în care este vizualizată o pagină de internet;
  • moneda în care se exprimă anumite preţuri sau tarife;
  • facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
  • postarea comentariilor pe site.

4. Care este durata de viaţă a cookie-urilor?

Durata de viată a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină şi durata de viaţă a acestora:

  • Cookie-uri de sesiune - Un „cookie de sesiune" este un cookie care este şters automat când utilizatorul îşi închide browserul.
  • Cookie-uri persistente sau fixe - Un „cookie persistent" sau „fix" este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câţiva ani în viitor) sau până la ştegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

5. Ce sunt cookie-urile plasate de terţi?

Anumite secţiuni de conţinut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terţi, adică nu de către U.A.T. ORAȘ MIOVENI, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terţi („third party cookie-uri").

Terţii furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecţie a datelor şi Politica de Confidenţialitate disponibilă pe această pagină de internet.
Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terţi: Google Analytics, Facebook, etc.

6. Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet:

Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:

  1. Cookie-uri de performanţă a paginii de internet – prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferinţele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferinţelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.
  2. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor - aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.
  3. Cookie-uri pentru geotargetting - Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabileşte ţara de provenienţă a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleaşi reclame indiferent de limba selectată.
  4. Cookie-uri de înregistrare - Atunci când vă înregistraţi pe acest site, se generează cookîe-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteţi înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit In cazulîn care nu a fost selectată opţiunea „păstrează-mă înregistrat" aceste cookie-uri se vor şterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.
  5. Cookie-uri pentru publicitate - Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia şi timpul scurs de la momentul vizualizării respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicităţii online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informaţii despre contentul vizualizat, nu şi despre utilizatori.

7. Ce tip de informaţii sunt stocate şi accesate prin intermediul cookie-urilor?

Datele personale de identificare colectate de operatorul U.A.T. oraș Mioveni nu sunt difuzate către terţe parti cu excepţia procesării de plaţi sau a serviciilor de e-mail marketing care, prin contract, nu au niciun drept de utilizare a acestor date. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informaţii despre conţinutul vizualizat, nu despre utilizatori. Informaţiile se păstrează într-un fişier text de mici dimensiuni care permit recunoaşterea browserului. Această pagină de internet recunoaşte browserul până când cookie-urile expiră sau sunt şterse. În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă, iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare, în cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ştergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

8. Cum pot fi dezactivate cookie-urile?

Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri, pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităţilor de utilizare ale acesteia. Utilizatorii îşi pot configura browserul să respingă fişierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume. Browserele oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, de regulă, în secţiunea „opţiuni" sau în meniul de „preferinţe" al browserului tău. Totuşi, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferinţelor şi interesele dumneavoastră, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

Modul prin care se pot dezactiva cookie-urile pentru cele mai populare browsere:


Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă puteți adresa la:

Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel: 0348/450000, 0348/455444,
Fax: 0248/260500.

Politica privind confidențialitatea și securitatea prelucrării datelor cu caracter personal

U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș

1.Introducere

Începând cu data de 25 mai 2018, a intrat în vigoare Regulamentul nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit în continuare „GDPR”), aplicabil în toate statele membre ale Uniunii Europene. În acest sens, vă informăm privind condițiile în care realizăm prelucrarea datelor cu caracter personal în vederea alinierii la dispozițiile noii reglementări.
Luând în considerare Cerințele Regulamentului nr.679/2016 GDPR, cerințele de reglementare și obligațiile de asigurare ale confidențialității informațiilor și datelor cu care operăm, vă prezentăm în continuare elemente despre sistemul nostru de management al securității datelor cu caracter personal: ce fel de date cu caracter personal prelucrăm, modul în care sunt utilizate și către cine, unde sunt distribuite aceste date, temeiul prelucării, durata păstrării, drepturile persoanelor vizate, politici de securitate și alte cerințe.
U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș actualizează periodic principiile, măsurile tehnice și organizatorice aplicabile securității datelor cu caracter personal, aceste principii conținând angajamentul nostru de a proteja confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea datelor contribuabililor și partenerilor noștri, online și offline.
Confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea datelor dumneavoastră personale sunt factori importanți de care ținem seamă în cadrul relațiilor cu toate părțile interesate. Ne angajăm să fim transparenți și deschiși.
Această politică privind securitatea datelor cu caracter personal a U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș explică modul în care primim datele cu caracter personal ce vizează persoana dumneavoastră și cum le gestionăm din momentul în care le deținem.

2. Cine suntem?

U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș, cu sediul în Bulevardul Dacia nr.1, Mioveni, cod poștal 115400, cod fiscal 4318199, telefon 0348/450000, 0348/455444, Fax: 0248/260500, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., își asumă angajamentul de a proteja datele cu caracter personal ale persoanelor vizate și de a se conforma prevederilor legale și de reglementare aplicabile privind protecția acestora.

3. Ce categorii de date cu caracter personal colectăm?

Prelucrăm doar datele necesare pentru a furniza servicii pentru contribuabili/cetățeni/petenți și activități suport specifice administratiei publice.
În funcție de direcția/serviciul/biroul/compartimentul căruia se adresează persoana vizată, colectăm următoarele categorii de date cu caracter personal ale persoanelor vizate din exteriorul instituției:

  • nume și prenume, adresa, CNP, serie și număr de buletin/CI, date fiscale și date bunuri imobile, numărul de telefon mobil, adresa de email, angajatori, date privind studiile și profesia, date privind infracțiuni, condamnări penale, cazier, originea etnică, date de sanătate ale contribuabililor;
  • în cazul partenerilor cu care avem colaborări pentru furnizarea de produse și servicii, colectăm date cu caracter personal ale reprezentanților legali sau delegați, funcția deținută, telefon mobil, adresa de email.

4. Cum obținem datele cu caracter personal despre dumneavoastră?

Pentru noi, "date cu caracter personal" înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, propriei sale identităţi fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Orice date care nu se încadrează în această definiție constituie „date fără caracter personal”.
U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș procesează datele cu caracter personal ale contribuabililor, ale partenerilor noștri comerciali, ale vizitatorilor sediului nostru, ale persoanelor care accesează website-ul nostru sau comunică cu noi pe diverse canale de comunicare (e-mail, fax, poștă, întâlniri, participare la evenimente etc.), angajați și colaboratori, alte persoane fizice.

În cazul persoanelor enumerate mai sus, U.A.T. ORAȘ MIOVENI prelucrează date cu caracter personal astfel:

  • obținem date cu caracter personal în mod direct de la contribuabili/persoane fizice în diferite moduri, incluzând următoarele modalități: contact direct în cadrul intâlnirilor de la sediul instituției, telefonic, primirea de date pe e-mail/fax, trimiterea de cereri și completarea unor documente necesare furnizării serviciilor admnistrației publice locale, completarea unor formulare online, vizitarea sediului sau trimiterea de CV-uri pentru angajarea pe posturile vacante din cadrul instituției.
  • putem obține date cu caracter personal și indirect, din alte surse: prin dezvăluiri făcute de alte instituții (transfer de date) dezvăluiri efectuate în interesul dumneavoastră sau interes legitim, prin interogarea bazelor de date naționale unde avem acces reglementat legislativ, dezvăluiri ale altei persoane vizate, dumneavoastră fiind inițial parte terță, devenind prin prelucrare parte vizată. Aceste categorii de informații pot cuprinde numele și datele de identificare ale dumneavoastră, adresa de e-mail, alte informații adiționale despre dumneavoastră.

5. Temeiul legitim al prelucrării datelor cu caracter personal

Întemeiem prelucrările de date cu caracter personal pe următoarele temeiuri legitime:

  • prelucrările sunt necesare în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care ne revine, servesc interesului legitim și/sau servesc interesului public, sunt necesare pentru executarea unui contract (interesul persoanei vizate);
  • consimțământ: atunci când prelucrarea nu are la bază o obligație legală sau nu decurge din îndeplinirea obligațiilor legate de funizarea serviciilor noastre, numai în baza consimțământului persoanei vizate.

6. În ce scop procesăm datele personale?

Prelucrare înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea.
U.A.T. ORAȘ MIOVENI procesează date cu caracter personal pentru sprijinirea procesului de furnizare a serviciilor publice și derularea relațiilor comerciale cu toți partenerii noștri.

În continuare sunt enumerate câteva situații:

  • procesarea datelor pentru furnizarea serviciilor publice;
  • colectarea datelor prin intermediul formularului de contact, prin email, telefon și/sau fax referitoare la furnizarea serviciilor publice;
  • executarea unei operațiuni de plată; gestiune economico financiară și administrativă;
  • soluționare petiții/sesizări; prelucrarea oricăror alte solicitări primite direct sau online, inclusiv formularea răspunsurilor la solicitări;
  • încheierea și executarea de contracte (spre exemplu: pentru încheierea unui contract de achiziție);
  • administrarea si întreținerea websiteului;
  • activități de recrutare și selecție de candidați calificați, capabili să ocupe posturile vacante din cadrul instituției;
  • activități specifice în relațiile cu învățământul;
  • promovarea unor acțiuni și evenimente;
  • evidența populației și stare civilă;
  • constatarea și sancționarea contravențiilor;
  • prevenirea și combaterea infracționalității stradale;
  • protecția și securitatea persoanelor și a bunurilor;
  • protecție și asistență socială;
  • servicii de consiliere legală și reprezentare în justiție;
  • tranzacții spații comerciale;
  • gestionarea declarațiilor de avere și de interese;
  • pentru analize interne destinate îmbunătățirii serviciilor publice;
  • îndeplinirea altor obligații legale specifice domeniului de activitate;
  • prelucrări statistice la nivel național;
  • prelucrări în scop de cercetare științifică;
  • arhivare.

7. Către cine și când poate transfera U.A.T. ORAȘ MIOVENI datele personale?

Transferăm date cu caracter personal atunci când cerințele de reglementare ne impun acest lucru; ne conformăm cerințelor legale ori de câte ori primim cereri legate de dumneavoastră de la autorități sau în cazul unui proces.

Vă vom informa atunci când ni se va cere să oferim datele dumneavoastră personale în acest mod, cu excepția cazului în care acest lucru ni se interzice prin lege. Atunci când primim astfel de cereri, difuzăm datele personale numai dacă suntem convinși, cu bună credință, că legea ne cere să o facem. Nimic din această informare nu vizează limitarea mijloacelor legale de apărare sau obiecțiile pe care le-ați putea avea față de solicitarea unui terț de a divulga informațiile dumneavoastră.

Transferăm date cu caracter personal atunci când credem că este necesar să facem acest lucru, pentru a împiedica prejudicierea dumneavoastră sau a altor persoane.
Vom partaja cu dumneavoastră informații în această manieră numai dacă apreciem în mod rezonabil, cu bună credință, că este necesar pentru protejarea drepturilor, proprietății și securității dumneavoastră, ale altor parteneri.

Putem să comunicăm date cu caracter personal unor terțe părți în scopul îmbunătățirii calității serviciilor publice pe care le oferim. Acești terți au, la rândul lor, obligații similare cu ale Primăriei orașului Mioveni în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal.

Unii dintre aceștia sunt terțe părți care nu intenționează să prelucreze datele, însă pot avea acces la acestea în îndeplinirea sarcinilor sau în interacțiunile lor cu noi, cum ar fi societăți care asigură întreținere tehnică, auditori financiari, juridici sau privind sistemul de management al calității, organisme de certificare, autorități ale statului.

În timpul navigării dumneavoastră pe site-ul web și în scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, putem transmite datele cu caracter personal către furnizori de servicii de analiză și de motoare de căutare pentru ca aceștia să furnizeze servicii de întreținere a site-ului nostru web.

8. Transferarea datelor cu caracter personal în afara Spațiului Economic European (SEE)

Nu transferăm date în afara SEE.

9. Drepturile persoanei vizate:

În calitate de persoană vizată, aveți următoarele drepturi:

  • dreptul de a solicita un raport privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal aflate în posesia U.A.T. ORAȘ MIOVENI;
  • dreptul de a vă retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără să afecteze legalitatea activităților de prelucrare realizate până în momentul respectiv;
  • dreptul la portabilitatea datelor, dacă prelucrarea are la bază consimțământul, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a solicita U.A.T. ORAȘ MIOVENI să furnizeze datele cu caracter personal obținute direct de la persoana vizată și, dacă este posibil, să transmită acele date direct altui operator;
  • dreptul de a solicita U.A.T. ORAȘ MIOVENI să rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
  • dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal să fie șterse în momentul în care nu mai sunt necesare/dreptul de a fi uitat;
  • în cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrării datelor cu caracter personal, dreptul de restricționare a prelucrării până la clarificare sau finalizare litigiu;
  • dacă prelucrarea se bazează pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplică).

Drepturile de mai sus pot fi exercitate în orice moment.

Pentru exercitarea acestor drepturi, se poate adresa o solicitare în scris, datată și semnată, sau în format electronic la următoarea adresă: Primăria orașului Mioveni, Bulevardul Dacia nr.1, orașul Mioveni, județul Argeș, cod poștal 115400, Fax: 0248/260500, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a vă informa privind măsurile de securitate implementate.
Este recunoscut dreptul oricărei persoane de a se adresa Autorității Naționale pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal sau justiției pentru apărarea oricăror drepturi garantate de legislația privind protecția datelor cu caracter personal, în cazul în care acestea au fost încălcate, la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București, România sau prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

10. Perioada de păstrare a datelor cu caracter personal

Vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal doar pe perioada de timp necesară pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea în același timp a cerințelor legale în vigoare și a interesului de protejare a drepturilor persoanelor vizate.

Dacă U.A.T. ORAȘ MIOVENI, județul Argeș va stabili că are un interes legitim sau o obligație legală de a prelucra în continuare datele dumneavoastră cu caracter personal și în alte scopuri, veți fi informați în mod corespunzător în acest sens.

Estimăm că activitațile de prelucrare prenotate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe următoarele perioade:

  • procesarea datelor pentru furnizarea serviciilor publice/conform reglementărilor legale aplicabile prelucrării respective;
  • colectarea datelor prin intermediul formularului de contact, prin e-mail, telefon si/sau fax referitoare la furnizarea serviciilor publice/pe durata în care contribuabilul este arondat Primăriei orașului Mioveni;
  • executarea unei operațiuni de plată;
  • prelucrarea oricăror altor solicitări primite online, inclusiv formularea de răspunsuri la solicitări/1 an de la tratarea solicitării sau atât cât prevede legea;
  • încheierea și executarea de contracte (spre exemplu: pentru încheierea unui contract de achiziție), conform reglementărilor aplicabile prelucrării respective de la încetarea efectelor contractului;
  • activități de recrutare și selecție de candidați calificați, capabili să ocupe posturile vacante din cadrul instituției/în cazul candidaților neselecționați până la retragerea consimțământului de prelucrare.

De asemenea, nu păstrăm datele dumneavoastră personale mai mult decât este necesar, astfel că le păstrăm numai o perioadă suficient de lungă pentru a îndeplini scopul în care le-am colectat conform prevederilor legale aplicabile. De îndată ce nu mai avem nevoie de ele, inițiem acțiuni de distrugere a acestora, cu excepția cazului în care legislația ne impune să le păstrăm o perioadă mai lungă de timp.
Odată ce perioada de prelucrare indicată mai sus expiră, iar U.A.T. ORAȘ MIOVENI nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, se vor aplica măsuri care vizează ștergerea, anonimizarea, arhivarea, distrugerea în conformitate cu procedurile legale aplicabile și cerințele de protejare a intereselor persoanelor vizate.

11. Ce măsuri de securitate utilizează Primăria orașului Mioveni pentru protejarea datele dumneavoastră personale?

Ne angajăm să protejăm datele cu caracter personal de îndată ce suntem în posesia lor prin implementarea de măsuri tehnice si organizatorice de securitate. Contrar eforturilor noastre, în cazul în care vom identifica o breșă de securitate, vom lua măsurile corective adecvate.

Pentru protejarea datelor cu caracter personal, U.A.T. ORAȘ MIOVENI utilizează măsuri de pseudonomizare si tehnologii de criptare. Chiar dacă utilizăm aceste tehnologii și alte măsuri de securitate pentru a proteja informațiile confidențiale și a oferi securitatea corespunzătoare, nu garantăm că informația este securizată 100% sau că anumite comunicări care vizează datele cu caracter personal nu vor fi întârziate, întrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori. Prelucrarea și transmiterea de date cu caracter personal este un proces ce poate fi afectat de riscuri de securitate.

U.A.T. ORAȘ MIOVENI utilizează procedurile de securitate și garanțiile pe care le consideră adecvate pentru protejarea datelor personale ale persoanelor vizate, contribuabili sau alte persoane care le furnizează instituței. Scopul nostru este de a preveni accesul neautorizat, de a menține acuratețea datelor, de a asigura utilizarea adecvată a datelor și de a proteja datele împotriva pierderii confidentialității, ștergerii, utilizării greșite sau modificării informațiilor aflate sub controlul U.A.T. ORAȘ MIOVENI.

12. Ce se întâmplă în cazul în care actualizăm prezenta politică privind protecția datelor personale?

Există posibilitatea ca prezenta politică pentru protecția datelor cu caracter personal să necesite actualizarea. Actualizările vor fi publicate pe site-ul instituției și la avizierul din incinta Primăriei orașului Mioveni. Dacă modificările sunt substanțiale, vom anunța actualizarea și prin canalele de comunicare obișnuite.
Continuarea utilizării de către dumneavoastră a serviciilor publice oferite de U.A.T. ORAȘ MIOVENI după data intrării în vigoare a acestor actualizări constituie acceptarea de către dumneavoastră a acestor modificări.
Dacă doriți să corectați datele dvs. cu caracter personal sau alte informații, să modificați modul în care colaborăm și prelucrăm aceste date sau daca doriți să adresați întrebări despre politicile noastre aplicabile securitățiii prelucrării datelor cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la datele de contact de mai jos:

Primăria orașului Mioveni, județul Argeș
Adresa: B-dul Dacia, nr. 1, orașul Mioveni, județul Argeș, cod poștal 115400
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: 0348/450000, 0348/455444 / Fax:0248/260500

Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Primăria orașului Mioveni, cu sediul în bulevardul Dacia, nr.1, orașul Mioveni, județul Argeș, colectează și procesează datele personale, în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).
Rolul prezentei notificări este de a explica modul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate și scopul în care acestea sunt folosite. Vă rugăm să citiți această notificare cu atenție.

Conform prevederilor în vigoare, administrația publică locală din unitățile administrativ - teritoriale se organizează și funcționează în temeiul principiilor generale ale administrației publice din ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI NR.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare și al principiilor generale prevăzute în Legea nr.199/1997 pentru ratificarea Cartei europene a autonomiei locale și a principiilor specifice, respectiv acela al autonomiei locale.

Autonomia locală se exercită de autoritățile administrației publice locale.

Având în vedere prevederile:

  • art.96 alin.1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 - Unitățile administrative - teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridică deplină și patrimoniu propriu;
  • Art.106 alin.1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 - Autoritățile administrației publice din comune, orașe și municipii sunt consiliile locale, ca autorități deliberative și primarii, ca autorități executive;
  • Art.106 alin.2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 - Autoritățile administrației publice, consiliile locale și primarii se aleg prin vor universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile prevazute de legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale;

Consiliul local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale.

Utilizarea datelor personale în scopul prestării serviciilor publice de interes local, privind:

  1. educaţia;
  2. serviciile sociale pentru protecţia copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei şi a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială;
  3. sănătatea;
  4. cultura;
  5. tineretul;
  6. sportul;
  7. ordinea publică;
  8. situaţiile de urgenţă;
  9. protecţia şi refacerea mediului;
  10. conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice şi de  arhitectură, a parcurilor, grădinilor publice şi rezervaţiilor naturale;
  11. dezvoltarea urbană;
  12. evidenţa persoanelor;
  13. podurile şi drumurile publice;
  14. serviciile comunitare de utilitate publică: alimentare cu apă, gaz natural, canalizare, salubrizare, energie termică, iluminat public şi transport public local, după caz;
  15. serviciile de urgenţă de tip salvamont, salvamar şi de prim ajutor;
  16. activităţile de administraţie social-comunitară;
  17. locuinţele sociale şi celelalte unităţi locative aflate în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale sau în administrarea sa;
  18. punerea în valoare, în interesul comunităţii locale, a resurselor naturale de pe raza unităţii administrativ-teritoriale;
  19. alte servicii publice stabilite prin lege;
  • Impozitele și taxele locale, amenzi contravenționale, muncă în folosul comunității,
  • Colectare debite/ recuperare creanțe,
  • Emitere autorizații/ licențe,
  • Resurse umane;
  • Fond funciar;
  • Gestiunea economico-financiară și administrativă;
  • Darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publică a orașului Mioveni;
  • Vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate privată a orașului Mioveni;
  • Stare civilă,
  • Urbanism și amenajarea teritoriului;
  • Registrul electoral- evidență electorală,
  • Arhiva;
  • Registratura, Relații publice, Secretariat.

Legalitatea prelucrării (conform prevederilor art.6 din Regulamentul nr. 679/2016)
Prelucrarea este legală numai dacă şi în măsura în care se aplică cel puţin una dintre următoarele condiţii:

  1. persoana vizată şi-a dat consimţământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
  2. prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract;
  3. prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care îi revine operatorului;
  4. prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice;
  5. prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorităţii publice cu care este învestit operatorul

 

Categoriile de destinatari către care se pot divulga datele cu caracter personal :
1. Autoritățile statului, inclusiv autorități fiscale;

Păstrarea datelor cu caracter personal :
Datele cu caracter personal vor fi păstrate atâta timp cât este necesar pentru scopurile menționate mai sus.

Drepturile pe care le aveți în ceea ce privește datele dumneavoastră personale:
În legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal și în baza prevederilor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) , vă puteți exercita oricare dintre următoarele drepturi:

  • Dreptul de acces al persoanei vizate (art.15);
  • Dreptul de a solicita rectificarea atunci când datele sunt inexacte (art.16)
  • Dreptul la ştergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") (art.17)
  • Dreptul la restricţionarea prelucrării (art.18)
  • Dreptul la portabilitatea datelor (art.20)
  • Dreptul la opoziţie (art.21)

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal. Modelul de cerere pentru fiecare drept enumerat mai sus îl găsiți la Registratura Primăriei sau îl puteți descărca de pe site-ul instituței www.emioveni.ro – secțiunea Protecția Datelor. Cererea se poate depune la Compartimentul Registratură din cadrul Primăriei orașului Mioveni, poate fi transmisă la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau poate fi trimisă prin poștă la sediul instituției, bulevardul Dacia, nr. 1, orașul Mioveni, județul Argeș, cod poștal 115400.
De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a depune plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) precum și dreptul la o cale de atac eficientă.
Adresa de contact A.N.S.P.D.C.P. - B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România, fax: +40.318.059.602, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Primăria orașului Mioveni vă informează că evaluează și îmbunătățește în mod constant măsurile de securitate implementate în vederea asigurării unei prelucrări a datelor cu caracter personal în condiții de siguranță și securitate.
Detalii suplimentare precum și eventuale actualizări ale acestei notificări privind prelucrarea datelor cu caracter personal puteți găsi și pe site-ul instituţiei, www.emioveni.ro – secțiunea Protecția Datelor.

SECRETARUL ORAȘULUI MIOVENI
BADEA IONUȚ

 

 

 CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA OPOZIȚIE  CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA PORTABILITATEA DATELOR  CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII
 CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII  CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA ȘTERGEREA DATELOR
(dreptul de a fi uitat)
 CERERE PENTRU EXERCITAREA DREPTULU DE ACCES
REGULAMENT NR. 679 DIN 27 APRILIE 2016