camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Campanie împotriva violenţei în şcoli, lansată la Mioveni

nthkjnCampanie împotriva violenţei în şcoli, lansată la Mioveni

Pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor, dar și al personalului didactic, pentru prevenirea violentei, delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, Primăria orașului Mioveni, în parteneriat cu specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Mioveni, ai D.G.A.S.P.C. Argeș, Poliția de Proximitate, Poliția Locală, psihologi și specialiști în comunicare vor demara o campanie de conștientizare la nivelul tuturor unităților de învățământ din oraș.

Astfel, în fiecare unitate de învățământ se vor organiza grupuri de lucru și întalniri în cadrul orelor de dirigenție cu specialiști din cadrul instituțiilor partenere, care vor susține campanii de informare cu privire la consecințele actelor de violență precum despre modalitățile de eradicare și control al comportamentelor deviante în rândul elevilor.

Tematica întâlnirilor interactive va cuprinde dezbateri cu privire la consecințele actului de violență ca raspundere legală și socială, consecințele consumului de alcol, stupefiante sau etnobotanice, nocivitatea jocurilor de noroc, informări cu privire la posibilitatea de a deveni victimă a traficului de persoane, exploatarii sau abuzului de orice fel, ca urmare a situatiilor de constrangere, santaj sau violență, asocierea la grupuri cu un comportament antisocial sau violent și altele. Totodată se vor aborda și teme noi, precum social media si violenta în mediul online, radicalizarea pe internet sau bullying-ul.

Redăm mai jos calendarul acestor activități:

  • 11 aprilie – Liceul „Iulia Zanfirescu” – ora 10.00;
  • 12 aprilie – Liceul „Iulia Zanfirescu” – ora 11.00 și ora 12.00;
  • 15 aprilie – Scoala Nr. 1 Mioveni – ora 10.00;
  • 16 aprilie – Liceul Tehnologic Constructii Masini Mioveni– ora 10.00;
  • 17 aprilie – Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu” – ora 12.00;
  • 18 aprilie – Scoala Gimnaziala „George Topârceanu” – ora 9.00;
  • 18 aprilie - Liceul Tehnologic Constructii Masini Mioveni – ora 10.00.