camere centenar Protectia datelor

Autoritățile din Mioveni se pregătesc de iarnă

Având în vedere schimbarea vremii și avertizările meteo din ultima perioadă, odată cu apropierea sezonului rece, autoritățile din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto din subordinea SC Servicii Edilitare pentru Comunitate pentru intervențiile specifice iernii. Rețeaua de străzi a orasului Mioveni este de 487.202 mp, iar reţeaua de alei de acces, parcări, trotuare, aflate în administrația Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximativ 61 km, din care 41,14 km străzi și 14,59 km trotuare
Conform planului, pentru operativitate maximă orașul a fost împărtit în 5 zone, în fiecare zonă fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Interventie al S. Ed. C. Mioveni, pentru deszapezire și combaterea poleiului sau a altor forme meteorologice periculoase specifice sezonului de iarnă.
Pentru contracararea efectelor ninsorii si poleiului sunt procurate urmatoarele materiale:
- Sare 350 tone
- Nisip 350tone
Fondanti chimici in amestecuri omogene:
- Clorura de calciu granule - 25 tone
- Inhibitor 350 kg
Cantitatea de material antiderapant se va suplimenta in caz de necesitate.
Activitatea de deszăpezire, prevenire şi combatere a poleiului consta în curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, prin executarea unor lucrări specifice sezonului de iarnă şi se desfăşoară de regulă în perioada 15 noiembrie - 15 martie. În situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile meteo, aceste intervenții au loc de urgență şi în afara perioadei, ori de câte ori este nevoie.

Free Joomla Lightbox Gallery