camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Atenţie la arderile de mirişti şi vegetaţie uscată !!!

ardere vegetatie 2021Aproximativ 4000 mp de vegetaţie uscată au ars, marți, 21 septembrie, în zona Kaufland Mioveni, într-un incendiu cauzat, cel mai probabil, de neatenţia unei persoane care a folosit focul într-un spaţiu deschis.

Deși echipajele de pompieri ale Detașamentului Mioveni și SVSU Mioveni, care au intervenit, alături de Poliția Locală, nu au identificat nicio persoană la fața locului, atragem atenția încă o dată asupra faptului că arderea miriștilor și a vegetației uscate de pe terenurile agricole sau pășuni, nesupravegheată și fără acordul autorităților este ilegală.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei.

Permisul de lucru se poate obţine de la sediul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Mioveni, situat la adresa: Strada B-dul Dacia, Şcoala Veche, etajul I, cu următorul program pentru eliberarea permiselor de lucru cu focul:

  • Luni - Joi, orele 08:00 – 16:00
  • Vineri, orele 08:00 – 14:00.

Concurs de fotografie pentru tinerii din Mioveni

foto Mioveni 768x512Primăria Municipiului Nikopol – Bulgaria organizează un concurs de fotografie online, dedicat tinerilor, cu vârsta 16 – 29 ani, doar din orașul Mioveni. Premiile constau în echipamente foto și vor fi oferite de un juriu din cadrul părții bulgare.

Ficare participant are dreptul să trimită maximum 3 fotografii, în format jpg la care va adăuga obligatoriu o scurtă descrie a pozei, ce va conține și locul în care a fost făcută poza, titlul pozei, numele autorului, vârsta și contractul (adresa, număr de telefon, adresa de email).

Tema concursului este “Momente frumoase din vacanța mea de vară”. Subiectele pozelor pot fi peisaje, natură, animale, etc, cu precizarea că toate pozele trebuie să surprindă aspecte din orașul Mioveni sau împrejurimile orașului.

Adresa de email la care pot fi trimise fișierele cu pozele și descrierea, până la data de 30 septembrie, este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Între cele două administrații locale – Mioveni și Nikopol există la bază un acord de înfrățire și colaborare, iar concursul este organizat de partea bulgară în memoria lui Olaru Robert, jurnalist din Mioveni, care în 2013 și-a pierdut viața în orașul Nikopol.

Se fac înscrieri la cursurile de karate ale CS Dacia Mioveni 2012

cursuri karate 2012În perioada 16 - 30 septembrie 2021, secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii cu vârste peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat.

Cursurile sunt gratuite.

Antrenori:Sebastian Ene - 5 Dan antrenor emerit, maestru al sportului și Ciprian Bohaciu - 4 Dan.

Relații și informații la : 0721236051 – sensei Sebastian Ene sau la sediul clubului - Bld. Dacia Nr. 3 (Școala Veche).

A început Săptămâna Mobilităţii, la Mioveni

banner sap mobilitate

program sap mobilitatiiSăptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, potrivit site-ului http://ec.europa.eu/.

Logo-ul din 2021 a Săptămânii europene a mobilităţii este "Move sustainably, stay healthy". Tema anului este "Safe and Healthy with Sustainable Mobility", dorind să se aducă un omagiu dificultăţilor resimţite de Europa şi de întreaga lume pe parcursul pandemiei de COVID-19. De asemenea, tema se referă şi la oportunităţile de schimbare rezultate din această criză de sănătate fără precedent din Europa, precizează site-ul https://mobilityweek.eu/.

În 2021, la Săptămâna europeană a mobilităţii, participă 1.400 de oraşe din ţările europene - dar nu numai - şi 33 de ţări. Din România participă nouă oraşe, printre care si Mioveniul, conform site-ului https://mobilityweek.eu/.

Redăm mai jos programul activităților:

JOI, 16 septembrie 2021

  • Ora 12.00: Deschidere eveniment
  • Orele 12.00 - 16.00: Centrul civic al orașului, amplasare stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc. Standul va fi amplasat în locația mai sus menționată în perioada 16 – 17 septembrie 2021.

​VINERI, 17 septembrie 2021

  • Orele 10.00 - 14.00: Centrul civic al orașului stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc.

Vinerea Verde – Ziua fără autoturism la locul de muncă. Încurajarea angajaților instituțiilor publice și private de pe raza orașului Mioveni, să renunțe o zi la autoturismul personal în deplasarea spre locul de muncă.

​SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 18-19 septembrie 2021

  • Orele 08.00 – 22.00: Închiderea bulevardului Dacia de la Serviciul de Evidență a Populației până la intersecția Robea.

​DUMINICĂ, 19 septembrie 2021

  • Orele 10.00 – 12.00: Flash Mob

​LUNI, 20 septembrie 2021

  • Ora 10.00 – 11.00: Dezbatere - Prezentare PPT – privind mijloacele de transport, dedicate copiilor din instituțiile de învățământ ale orașului.

​MARȚI, 21 septembrie 2021

  • Orele 09.00 - 17.00: Expoziţie tematică (mijloace de transport alternative) în holul Primăriei orașului Mioveni, realizată de către elevii unităților de învățământ din oraș pe categorii de vârstă (preșcolari, școlari, gimnazial și liceal).

Se va premia fiecare categorie – Tricouri, minge, set ping-pong, set badminton.

​MIERCURI, 22 septembrie 2021

  • Orele 12.00 - 16.00: Centrul civic al orașului stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc.

Confruntări daco-romane, pe platoul Făget din Mioveni!

ordessos fest2021În perioada 17-19 septembrie, "Ordessos Fest" revine la Mioveni cu inedite lecții de istorie și civilizație antică, chiar sub ochii dumneavoastră!

Cea de-a doua ediție a festivalului Daco-Roman “ORDESSOS FEST” va încânta publicul prin activități de reconstituire istorică și alte elemente care redau atmosfera unei lumi de acum 2000 de ani. Scopul principal al evenimentului este promovarea patrimoniului dacic şi roman, într-o manieră modernă.

Evenimentul va avea loc în zona de Picnic Făget, pe platoul de la marginea pădurii, oferind, astfel, publicului ocazia de interacționa cu activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică și a activităților susținute de membrii celor cinci asociații participante la festival. În cadrul atelierelor de ceramică, prelucrarea metalului, textile și vestimentație antică, gastronomie antică, tehnică militară antică, pielărie, muzică şi dans antic, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască și să experimenteze artele şi meșteșugurile antice.

Festivalul, la care vor participa aproximativ 150 de personaje, va debuta vineri seară cu o paradă a legiunilor romane în Centrul Civic, care vor prefața evenimentele ce vor fi puse în scenă în zilele de sâmbătă și duminică la Făget. Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, programul festivalului va fi unul diversificat și va include, în afara diverselor ateliere tematice și lupte de gladiatori, concurs de pentatlon antic, târg de sclavi, demonstrații militare precum și o confruntare epică între legiunile romane și trupele dacilor și aliaților acestora din lumea barbară.

Festivalul este organizat de către Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni.

Vă așteptăm cu demonstrații militare, ateliere, tir cu arcul și multe altele, la “ORDESSOS FEST 2021”!