camere

„Mica Unire”, marcată la Mioveni

Și în orașul Mioveni va fi marcată data istorică de 24 ianuarie 1859, ziua Unirii Principatelor Române.

Astfel, marți, 23 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Mioveni se va desfășura evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”.

Evenimentul va fi deschis la ora 12, cu intonarea Imnului României, interpretat la pian de prof. Denisa Iliuță, moment urmat de prezentarea însemnătăţii zilei de către lector univ. dr. Cornel Popescu.

Programul va continua cu momente artistice susținute de elevii de la școlile gimnaziale “Liviu Rebreanu”, “George Topârceanu”, Nr.1 Mioveni şi de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”.

De asemenea, în holul instituţiei de cultură va exista şi o expoziție de costume populare .

De la ora 13.00, pe platoul din centru civic, sute pe tineri (cu stegulețe în mâini)se vor prinde în Hora Unirii.

mica unire 2018

PROIECT EDUCAŢIONAL LA MIOVENI

platou ccsMarți, 23 ianuarie 2018, ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia se va desfășura proiectul educațional-cultural “DE LA MICA UNIRE LA MAREA UNIRE”.

Proiectul va cuprinde două secţiuni: o dezbatere cu tema “ÎN CĂUTAREA PATRIOTISMULUI PIERDUT” şi un concurs “ROMÂNIA 100 - DE LA MICA UNIRE LA MAREA UNIRE”.

Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură, Primăria Mioveni și Inspectoratul Școlar Argeș, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni.

SE LUCREAZĂ LA BUGETUL ORAȘULUI MIOVENI

bugetÎn concordanță cu Legea Bugetului de Stat pentru 2018, care a fost adoptată, aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Mioveni lucrează în această perioadă la conturarea bugetului local al orașului, pentru anul în curs.
Cum administrația locală este angajată într-o serie de proiecte și investiții aflate deja în diverse etapele de realizare, prioritate pentru Consiliul Local Mioveni în anul 2018 va fi asigurarea finanțării pentru finalizarea tuturor lucrărilor începute.
Principalele surse de finanțare vor fi îndreptate spre noul spital din Mioveni care va fi funcțional de la începutul anului viitor și se va asigura finanțarea tuturor serviciilor publice, precum și a activităților gospodărești la nivelul comunității.
De asemenea, vor fi reluate proiecte mai vechi, precum Sala Sporturilor, pentru care vom organiza o nouă licitație luna aceasta. Totodată, vom demara și proiecte noi, care urmează să fie scoase la licitație în următoarea perioadă, unul dintre acestea reprezentând alimentarea cu gaze naturale a cartierului Clucereasa, proiect aprobat de minister, dar și alte lucrări de modernizare aflate în lista de investiții, conform Strategiei de Dezvoltare aprobată.
Toate acestea, dar și multe altele vor putea deveni realitate, odată cu aprobarea bugetului de către Consiliul Local, cel mai probabil spre finalul lunii februarie.

Ce măsuri trebuie să luați ca să nu va înghețe instalațiile

333 5 660x330Având în vedere că în următoarea perioadă sunt anunțate temperaturi foarte scăzute, S.Ed.C. Mioveni vă reamintește că este foarte important să luați toate măsurile pentru asigurarea protecției și integrității fizice a căminului de apometru și a contorului împotriva înghețului.

Protejarea/protecția contorului este o obligație a utilizatorului și se face prin măsuri proprii. Orice reparație sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine de voința Operatorului (îngheț, incendiu, șoc exterior) sunt efectuate de către Operator pe cheltuiala exclusivă a Utilizatorului.

Recomandări:

• Verificați periodic starea căminului de branșament și a contorului, fără a deschide căminul de contor atunci când se înregistrează temperaturi sub -5°C;

• Protejarea contorului, dacă se află într-un cămin neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan/polistiren extrudat. Nu se folosesc materiale ce absorb umezeala (paie, textile, hârtie);

• Pentru apometrele amplasate în subsoluri, se recomandă reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor și izolarea conductelor din subsoluri și scări de bloc.

• La înghețarea apometrului nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezghețare. Dacă este încălzit forțat, țeava poate exploda cauzând daune grave.

Eventualele probleme apărute la serviciul de alimentare cu apă și canalizare pot fi anunțate în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din următoarele numere de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

În Mioveni se va implementa un sistem de plată a parcărilor publice

parcariÎncepând de anul acesta, în Mioveni se va implementa un sistem de plată în toate parcările publice, precum și în zonele de rezidență din jurul blocurilor.

Până în momentul de față s-a realizat un recensământ al locurilor de parcare disponibile și marcarea spațiilor, iar în paralel, reprezentanții birourilor Patrimoniu și Urbanism din cadrul Primăriei Mioveni au pregătit documentația tehnică și cadrul juridic legal prin care, în urma unei hotărâri a Consiliului Local se va aproba acest proiect.

Totodată, se caută cele mai bune soluții de aplicare a sistemului de parcare cu plată în zona de domiciliu, astfel încât să nu fie afectate nici domeniul public sau arhitectura urbană, dar nici cetățeanul.

În urma analizei impactului asupra mediului ambiental s-a decis evitarea instalării pe carosabil a sute de elemente metalice sau alte tipuri de instalații care pot bloca traficul, operațiunile de deszăpezire, curățenie stradală, pot produce accidente sau deteriora autoturismele ori anvelopele.

Intenția administrației locale este de a opta pentru o soluție smart, posibil un sistem informatizat de tip rovinietă, bazat pe aplicarea unor stikere abonament, cu diverse valori, în funcție de perioada contractată și de zonă.

În continuare se analizează și alte soluții, însă la Primăria oraşului Mioveni se așteptă sugestii și din partea cetăţenilor în legătură cu sistematizarea și managementul locurilor de parcare cu plată din oraș.

Sugestiile și propunerile celor interesaţi referitoare la acest proiect pot fi lăsate la Registratura Primăriei orașului Mioveni de luni până vineri, între orele 8 și 16, sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .