camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Mica Unire va fi sărbătorită la Mioveni

afis 24 ianuarieÎn data de 24 ianuarie 2020, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, organizează evenimentul ”Hai să dăm mână cu mână” ce se va desfășura în centrul civic al orașului, începând cu ora 13.00, unde ne vom prinde în Hora Unirii, împreună cu elevii Centrului Cultural, ai Instituțiilor de Învățământ, ai Cluburile Sportive și cetățeni ai orașului.

De asemenea,în centrul civic, va avea loc și un moment artistic susținut de Ansamblul Folcloric” Dorulețul”.

Eminescu, marcat la Mioveni!

82881197 3004563072941893 2226631060517552128 nCentrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, au organizat cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale – Ziua poetului național Mihai Eminescu”, o serie de activități cultural - artistice.

Evenimentele s-au desfășurat la Centrul Cultural Mioveni și au cuprins un atelier de pictură ”Eminescu, Cuvânt și Culoare” și Workshop-ul ”Povești Eminescine”.
La activități au participat cadre didactice și elevi ai instituțiilor de învățământ din orașul Mioveni și voluntarii A.I.V. for Mioveni, fiind recompensați cu diplome și premii.
Lucrările elevilor vor fi expuse într-o expoziție în holul instituției.

Acţiune de distribuire a produselor de igienă către persoanele defavorizate

pachetecuajutoareÎncepând de miercuri, 15 ianuarie 2020, la Mioveni,  va demara acţiunea de distribuire a produselor de igienă către persoanele beneficiare de venit minim garantat și către persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, produsele de igienă se vor ridica pe baza actului de identitate valabil (nu se oprește copie după documentul de identitate, ci doar se verifică datele).

Distribuirea produselor de igienă către persoanele îndreptăţite se va face, programat de către angajații Direcției de Asistență Șocială din cadrul Primăriei Mioveni.

Un pachet cu produse de igienă conține: periuțe de dinți, tuburi cu pasta de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii, șampon pentru adulți,  pungi de detergent pentru rufe.

Această acțiune se derulează în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 223/2014 al Parlamentului European și ale Hotărârii Guvernului nr.784/2018, prin implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019-2021, finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate  persoane.

Căsătoriile pot fi programate online

wedding ringsDe la începutul anului și până în prezent, prin intermediul aplicației lansată de Biroul Stare Civilă în orașul Mioveni și care permite înscrierea și programarea online a căsătoriilor, 31 de cupluri au apelat la această metodă, rapidă și comodă.

Pentru cei care încă nu cunosc detalii despre acest serviciu, aplicația se găsește pe site-ul www.emioveni.ro , secțiunea Utile - Rezervare Căsătorii, iar cei care accesează aplicația trebuie doar să completeze un formular electronic, unde aleag data și ora disponibilă la care doresc oficierea căsătoriei. Beneficiarii vor primi prin e-mail, la adresa specificată mesajul conținând detaliile rezervării inclusiv lista cu actele necesare pentru confirmare.

Declaraţia de căsătorie şi documentele necesare se depun, la sediul Serviciului de Stare Civilă, în prezența ambilor parteneri, cu 11 zile calendaristice înainte de încheierea căsătoriei. Nerespectarea acestei reguli atrage anularea înscrierii.

Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români.

Pentru căsătoria cu un cetățean străin, sau între cetățeni străini, vă rugăm să vă adresați ofiterului de stare civilă.

Consiliul Local Mioveni, la prima ședință din 2020

primaria3Joi, 16 ianuarie 2020, de la ora 18.00, va avea loc prima şedinţa publică ordinară din noul an a Consiliului Local Mioveni.

Vor fi discutate, printre altele, aprobarea listei cu solicitanții îndreptățiți să primescă o locuință social; aprobarea Planului de acțiune privind serviciile sociale la nivelul orașului Mioveni, pentru anul 2020; aprobarea raportului privind activitatea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav desfășurată în semestrul II al anului 2019; aprobarea planului de măsuri și activități pentru trimestrul I, anul 2020 al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mioveni;aprobarea Regulamentului privind procedura pentru înregistrarea, evidenţa şi radierea vehiculelor pentru care există obligativitatea înregistrării, de pe raza administrativ-teritorială a orașului Mioveni etc.

Reamintim că ședințele Consiliului Local sunt publice. Prin urmare, orice cetățean poate asista la dezbateri și votarea proiectelor.