camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

"Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului" începe vineri, la Mioveni

Sarbatoarea RecolteiPeste 30 de producători locali atestați, din domeniul agroalimentar și agenți economici, îi vor aştepta pe vizitatori la standurile cu vânzare, care vor fi amenajate în Centrul Civic al oraşului, în perioada 7-9 octombrie.

Aici veți găsi fructe şi legume de sezon numai bune de folosit la murături, zacuscă sau dulceață, produse lactate şi din carne, produse apicole, lavandă, dulciuri de casă.

De la sărbătoare nu lipsesc bineînţeles mustăriile care vor oferi pe loc must proaspăt stors, dar nici meşterii populari, care îi vor încânta pe vizitatori cu creaţiile lor deosebite.

Evenimentul "Târgul Meșterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului" este organizat de Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni.

Schimb de experinență între profesori

schimb experienta 2022Un grup format din 12 educatori și profesori din Satul Măgdăcești, Republica Moldova se află în această săptămână la Mioveni, pentru un schimb de experiență și practici noi în domeniul didactic.

Cadrele didactice din Măgdăcești s-au întâlnit în această dimineață, în cadrul unei ședințe comune, cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din Mioveni și ai administrației locale, pentru a stabili contactele și programul vizitelor ulterioare.

La întâlnire a luat parte și reprezentantul ISJ Arges, prof. Teodor Minciună, inspector educație timpurie, alături de managerul Centrului Cultural și directorul Servicii Edilitare pentru Comunitete Mioveni.

Acest schimb de experiență are loc cu ocazia Zilei Educației, în baza Acordului de Înfrățire și Cooperare existent între Măgdăcesți și Mioveni.

Săptămâna Europeană a Sportului continuă, la Mioveni

În cadrul activităților organizate la Mioveni, cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului, astăzi peste 100 de elevi din ciclul gimnazial și liceal au participat la crosul #BeActive!

Startul a fost dat de campioana olimpică si mondială la atletism și cros, maestra emerită a sportului Maricica Puică, ambasador al Săptămânii Europene a Sportului la Mioveni.

De asemenea, în cadrul Școlii "George Topârceanu" au avut loc activități de inițiere în oină și fotbal.

beactive 1 beactive 2

Expoziție de mașini retro la Mioveni

expozitie masini retroClubul Sportiv de Automobilism DACIA-ARGESSOS Mioveni organizează sâmbătă, 1 octombrie, un eveniment automobilistic dedicat autovehiculelor clasice din marca Dacia, Aro-IMS, Steagul Roșu.

Evenimentul se va desfășura pe două planuri - o expoziție cu modelele reprezentative și un concurs de regularitate (Time Speed Distance - care este o formă de activitate automobilistică, desfășurată pe drumuri deschise circulației publice unde se cronometrează timpul parcurs între mai multe repere din traseul propus).

Program:

  • Ora: 09.00 - 19.00 - Expoziție de mașini retro (modele Dacia, IMS, SR 131) pe platoul din Centrul Civic și în parcarea Sălii Sporturilor Mioveni;
  • Ora: 09.45 - Paradă mașini (parcare Sala Sporturilor către centura orașului, zona A-uri – Bld. Dacia - Centrul Civic);
  • Ora: 10.20 – Centrul Civic - Start competiție ( Traseu zona centrală – Liceul „Iulia Zamfirescu”- Spital Orășenesc Mioveni – Clucereasa - Sala Sporturilor);
  • Ora: 12.00 – Concurs de îndemânare – parcarea Sălii Sporturilor Mioveni;
  • Ora 14.30- Premiere participanți - zona de Picnic Făget.

Continuă testare gratuită împotriva cancerului colorectal!

cancer de colon mioveni 2022Așa cum v-am informat, proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II - Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, a ajuns și în oraşul Mioveni.

Cetățenii cu vârste între 50 și 74 de ani care vor să fie testaţi, au la dispoziţie, pentru screening, cabinetul medicului de familie Mihaela Bondoc.

Programarea poate fi făcută la numerele de telefon: 0770.710.474 și 0766.522.760.

Cabinetul este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală.

Important!
Testarea este gratuită și o pot cere și persoanele care nu sunt înscrise pe lista medicului de familie.

Care este procedura:

  • persoana vine la medic, primeşte un dispozitiv, dar şi instrucţiunile necesare ca să îl folosească şi completează un chestionar;
  • aduce proba la cabinetul medicului în maxim 7 zile;
  • probele sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni;
  • medicul primește rezultatele şi le comunică pacienţilor.
  • rezultat care indică o afecțiune - medicul de familie programează persoana la colonoscopie la Institutul Clinic Fundeni.

În judeţul Argeș sunt afiliaţi în proiect 17 medici.

Amintim că peste 2.300 de teste au fost transmise de la sfârşitul anului trecut până la sfârşitul lunii martie către medicii de familie din Argeş înscrişi în programul de screening pentru cancerul colorectal.
Aproape 5% din testele efectuate în Argeş, în primele trei luni ale anului, prin programul pentru depistarea cancerului colorectal, sunt pozitive.