camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Andra, concert emotionant la Mioveni

traditional 6Andra a susţinut, joi seara, concertul TRADIȚIONAL, din cadrul turneului național, unde a interpret piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării.

Concertul a fost de-a dreptul emoţionant, atât pentru spectatori, cât şi pentru Andra. Cântăreaţa s-a emoţionat în timpul spectacolului, atunci când a vorbit despre familia și invitații săi.

Nume mari ale muzicii i s-au alaturat la acest spectacol inedit. Andra a invitat artisti consacrati pentru genuri muzicale diferite pentru a oferi o experienta cat mai bogata, pentru toate gusturile. Este vorba de Steliana Sima, Veta Biriș, Mioara Velicu, Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu, Ionuț Fulea, Adrian Daminescu și Uddi.

Andra a creat alături de Adrian Daminescu un moment foarte emoționant. Cei doi au cântat „România“, un cântec cu un mesaj tulburator, de suferinta pentru problemele cu care se confruntă țara, iar publicul a aplaudat minute în sir interpretarea lor plină de pasiune.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

Constantin Enceanu va cânta alături de Andra, la Mioveni

Andra si Enceanu 696x696Pe data de 19 septembrie, de la ora 19.00, în centrul civic al orașului Mioveni, ANDRA va susține concertul TRADIȚIONAL din cadrul turneului național, unde va interpreta piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării.

Artista va fi acompaniată de Orchestra Fraților Advahov și va încânta publicul cu o mulțime de surprize.

Constantin Enceanu este cel de-al al treilea invitat la concertul de la Mioveni.

Amintim că alături de marea artistă vor fi prezenți Ionuț Dolănescu și Mioara Velicu.
Evenimentul este organizat de Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

Ziua Mondială a Curățeniei, marcată printr-o acțiune de ecologizare

70007544 732025127211404 1009731435306680320 nPe data de 23 septembrie, întreaga lume sărbătorește ” Ziua Mondială a Curățeniei”. Această zi se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurator trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

Și în acest an, autoritătile locale din Mioveni vor marca acest eveniment printr-o amplă acțiune de ecologizare.

Astfel, sâmbătă, 21 septembrie, voluntarii sunt aşteptaţi la o nouă campanie de colectare a deşeurilor aruncate la voia întâmplării în păduri, râuri sau alte spaţii verzi.

Plecarea se va face de la Primăria Oraşului Mioveni la ora 08.30, iar voluntarii vor avea la dispoziţie mănuşi şi saci din partea organizatorilor.

Echipa coordonatoare de la Primăria Oraşului Mioveni va organiza acţiuni de ecologizare în următoarele locuri: podul Râul Târgului (Colibaşi), strada Argeşelului – strada Morii (Racoviţa), platoul Izvorul Tămăduirii (Făget), strada Valea Neagră (Colibaşi), dar și în alte zone din oraș.

Cei care doresc să se înscrie în această campanie pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni sau la numerele de telefon 0348/455.444 (interior 111) şi 0730.962.799.

Organizatorii acestei acțiuni sunt: Consiliul Local, Primăria Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ de pe raza orașului, Asociația Studențească Ingmed și S.C. S.Ed.C. Mioveni SRL.

De astăzi începe o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilității

mobility european mobility week.jpg 800x450 q85 crop subsampling 2În perioada 16 – 22 septembrie 2019 se va desfășura a optsprezecea ediție a „Săptămânii Europene a Mobilității” (European Mobility Week) sub deviza "Mergi cu noi! (Walk with us!)".

Tema din acest an aduce în prim plan „mersul pe jos și ciclism în condiții de siguranță” și evidențiază în mod clar un mod de deplasare care este de prea multe ori subestimat: mersul pe jos.

În această perioadă, la Mioveni, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului cu mașina şi promovării modalităţilor de transport nepoluante.

Astfel, la nivelul orașului va avea loc o campania de informare – promovare cu titlul: ”SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE LA MIOVENI”, iar cetățenii vor primi flyere informative despre eveniment, broșuri despre importanța utilizării cu precădere a mijloacelor de transport în comun, a utilizării bicicletei și a mersului pe jos și se vor posta postere tematice.

Vineri, 20 septembrie 2019, se va marca evenimentul ”O zi fără mașină”- ce are drept obiectiv renunţarea la maşinile proprii în folosul transportului public, a bicicletelor şi a mersului pe jos, acţiunea fiind de natură a conştientiza comunitatea în legătură cu necesitatea reducerii emisiilor de gaze de eşapament.

Angajaţii Primăriei Mioveni vor veni la serviciu, vineri, doar pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, renunţând la maşinile personale, conducerea instituţiei marcând în acest fel “Săptămâna europeană a mobilităţii”.

Tot vineri, de la ora 11.00, în zona de picnic Făget se va organiza competiția de alergare “Aleargă cu noi!” .

La acest eveniment sunt invitați să participe atât elevi ai școlilor de pe raza orașului Mioveni, membri ai cluburilor sportive, cât și cetățeni care doresc să dea un exemplu pozitiv pentru îmbunătățirea calității vieții și a mediului înconjurător.

Activitatea este organizată de către Primăria orașului, Centrul Cultural , unitățile de învățământ și cluburile sportive de pe raza orașului.

De asemenea, în perioada 21-23 septembrie, în holul Primăriei orașului Mioveni, va avea loc la expoziția ”Retrospectiva Săptămânii Mobilității Europene, Mioveni 2019” (expoziție cu fotografii realizate în cadrul evenimentului ”Aleargă cu noi”).

Consultati regulamentul integral al evenimentului

A început noul an școlar!

04Clopoțelul a sunat astăzi și pentru cei 5230 de elevi şi preşcolari din Mioveni, care s-au așezat în băncile școlii.

Cu emoţia specifică începutului (în cazul bobocilor), cu bucuria revederii (pentru ceilalţi), cu multe flori, zâmbete sau lacrimi, cu speranţa că ceea ce vor învăţa la şcoală le va fi de folos într-un moment sau altul al vieţii.

Alături de elevi și profesori, la festivitățile de deschidere au participat și reprezentanți ai autorităților locale şi judeţene.

Festivităţile au fost deschise de cuvântări ale oficialităţilor prezente, respectiv primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, deputatul Simona Bucura Oprescu, directorii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţii IȘJ Argeş. Aceştia le-au vorbit elevilor despre importantul rol al educației și învățăturii în devenirea ulterioară.

Au mai participat reprezentanţi ai Consiliului Local Mioveni, dar şi preoţi ai parohiilor din oraş care au ţinut şi scurte slujbe religioase.

Elevii s-au bucurat de revederea cu colegii lor şi nu au ratat ocazia să depene amintiri din vacanţă şi să îşi facă planuri pentru noul an școlar.
Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (9 septembrie – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020), cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

– vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020);

– vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020);

– vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021).

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Free Joomla Lightbox Gallery