camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Colectarea selectivă a gunoiului menajer: între responsabilitate socială și obligativitate

66703996 694283844318866 5892710347181129728 nPentru diminuarea cantității de deșeuri generate atât de populație cât și de agenții economici de pe raza orașului Mioveni și pentru a crește gradul de reciclare la pragul impus de Comisia Europeană, cetățenii au obligația de a asigura precolectarea separată, în recipiente distincte a deșeurilor generate.
Conform normativelor asumate de țara noastră, până la sfârșitul anului 2020 se va asigura un nivel de reciclare de minim 50% din masa totală de deșeuri generată, cel puțin pentru deșeurile din hârtie – carton, plastic – PET, sticlă și metal.

Astfel, în vederea atingerii țintelor prevăzute de legislație este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții:
• plastic/metal
• hârtie/carton
• sticlă
• deșeuri reziduale/menajere

În cartierele de blocuri (asociații de proprietari):
La punctele de colectare din zonele de blocuri, în containerele din platformele de gunoi pentru fiecare fracție:
• plastic/metal – container galben;
• hârtie/carton – container albastru;
• sticlă – container verde;
• deșeuri reziduale – container gri;
La gospodăriile individuale (case):
În sacii de plastic colorați specific, furnizați în mod gratuit de operatorul de salubritate se vor depune deșeurile reciclabile (hârtie, plastic) care vor fi ridicați de operator o data pe lună conform graficului, iar deșeurile reziduale se vor colecta în pubela furnizată de operator.
Important! Este interzisă amestecarea deșeurilor. Este interzisă abandonarea deșeurilor și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.
Știați că...
Dacă reciclați o doză de bere sau de suc, se salvează cantitatea de energie suficientă cu care un televizor poate funcționa câteva ore? Imaginați-vă câtă energie s-ar salva la câte doze de băuturi există în momentul de față pe piață.
În mediul rural, un român produce în medie 90 kg/an de gunoi menajer, în timp ce în orașe media este de peste 340 kg/an.

PRIMARUL ION GEORGESCU, MESAJ DE MULȚUMIRE

ion georgescu felicitariEvenimentele prilejuite de Zilele Orașului Mioveni, care au avut loc în perioada 28-30 iunie 2019, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes.

Cu acest prilej, primarul oraşului, Ion Georgescu, ține să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a acestor manifestări.

În numele Primăriei și al Consiliui Local Mioveni doresc să le transmit sincere mulţumiri tuturor acelor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a manifestărilor incluse în programul din acest an al Zilelor Orașului Mioveni - Poliției Mioveni, Jandarmeriei, Poliției Locale și S.V.S.U. Mioveni care au asigurat permanent ordinea în oraş și protecția bunurilor, Serviciului de Ambulanță, echipei de la Centrul Cultural Mioveni, echipelor de permanență și celor din teren de la SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, precum și partenerilor noștri care s-au implicat - Direcția Județeană de Tineret și Sport, Asociația Sportivă Colibași, Voluntarilor TEAM Mioveni, reprezentanților mass-media şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor oraşului Mioveni care au fost alături de noi într-un număr foarte mare”.

Paula Seling, concert extraordinar în Mioveni

2Vineri, 28 iunie 2019, cunoscuta interpretă Paula Seling și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au susținut un super concert în centrul civic al orașului Mioveni.

Programul serii a pus în valoare atât abilităţile vocale ale solistei, cât şi abilităţile interpretative ale orchestrei, având în vedere schimbarea stilistică în comparaţie cu repertoriul obişnuit.

Publicul s-a arărat încântat atât de alegerile repertoriale, cât şi de interpretarea artiştilor.

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Zilelor oraşului Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

POLITEHNICA BUCUREȘTI, PROGRAME DE MASTER ÎN MIOVENI

12495365b44d6562e346 4f7ca8e44db852aada903983460608a7Facultăţile Energetică şi Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al nouălea an consecutiv, două specializări pentru masterat: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri) şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri).

Reamintim că locurile sunt fără taxă, iar cursurile se vor desfăşura în Mioveni și laboratoarele la București.

Dosarul de admitere trebuie să conțină următoarele acte:

1) Fişa de înscriere tip(obţinută de la Comisia de admitere a facultăţii);

2) Două fotografii, realizate recent, pe hârtie fotografică, color, format 3x4 cm;

3) Diploma de bacalaureat, în original;

4) Diploma de licenţă/inginer sau echivalentă acesteia, în original (candidaţii din promoţia 2019 pot fi înscrişi şi pe baza adeverinţei de absolvire în original, cu precizarea mediei generale a anilor de studii şi a mediei de la examenul de diplomă/licenţă);

5) Foaia matricolă/suplimentul la diplomă în original, numai în cazul se prezintă diploma de licenţă/inginer;

6) Certificatul de naştere, în copie legalizată;

7) Adeverinţă medicală tip, eliberată de un cabinet medical, din care să rezulte că solicitantul este apt medical pentru specializarea la care candidează;

8) Certificatul de căsătorie, în copie legalizată (numai dacă este cazul schimbării numelui);

9) Buletin/carte de identitate, în copie;

10) Plata taxei de admitere – se plătește la secretariat, la locul înscrierii (50 lei pentru sesiunea din iulie sau 100 lei pentru sesiunea din septembrie)

11) Dosar plic

În cazurile de schimbare de nume, pe lângă numele din certificatul de naştere trebuie să fie consemnat în paranteză şi numele din buletinul/cartea de identitate.
Concursul de admitere în învățământul universitar de masterat se organizează în două sesiuni, în iulie și septembrie 2019, astfel:
Sesiunea I:

Înscriere: 1 iulie - 10 iulie 2019

Pentru Masterul Concepţie şi Management în Productică, examen de admitere (interviu) va avea loc pe 11 iulie ora 17.00, sala CB109, Politehnica București.

Program înscrieri (Sala CB 017):Luni, miercuri și vineri / 9.00 – 16.00

Marți și joi / 12.00 – 18.00

Sâmbătă și duminică / 10.00 – 14.00.
Sesiunea a II-a:

Înscriere :22 iulie - 11 septembrie 2019

Examen de admitere 12-13 septembrie

Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0733.100.998.

AU ÎNCEPUT ZILELE ORAȘULUI MIOVENI

11Vineri, 28 iunie, la Centrul Cultural Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului Mioveni, în acest an împlinindu-se 534 ani de la prima atestare documentară a localității.

Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje de ziua orașului, Ion Georgescu, edilul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș - Dan Manu (care i-a înmânat edilului din Mioveni - ¨Trofeul Argeșului¨, în semn de respect pentru cetățenii orașului), deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Șerban Valeca, deputații Nicolae Velcea și Radu Vasilică, președintele Asociației Comunelor din România Filiala Argeș - Ion Dumitru, Secretarul de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Nicolae Tudose, dar și reprezentanți ai delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul(Republica Moldova și Bulgaria).

Un moment plin de emoție a fost acela de înmânare a Plachetei de Onoare de către reprezentantul Consiliului Europei - dl. Ferenc András Kalmár.

Amintim că “Placheta de Onoare” se acordă acelor colectivităţi teritoriale care în anii anteriori au obţinut Diploma și Drapelul Europei ca semn de apreciere a activităţii depuse în slujba propagării ideii unităţii europene.

Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de către cursanții Centrului Cultural Mioveni.

De la ora 13.00, în centrul civic al orașului a avut loc o ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național și înmânarii Plachetei de Onoare a Consiliului Europei, care a cuprins, printre altele, și o paradă militară, dispozitivul de defilare fiind format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul", Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgenă Argeș, Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea și Penitenciarul Mioveni.

De asemenea, în centrul civic a avut loc o expoziție tehnică de intervenție M.A.I.

Free Joomla Lightbox Gallery