camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Joi, ședință ordinară a Consiliului Local Mioveni

atentionJoi, 26 ianuarie 2023, de la ora 17.00, la sediul Primăriei Mioveni, va avea loc şedinţa publică ordinară a Consiliului Local.

La această şedinţă sunt prevăzute 26 de puncte şi se vor discuta mai multe proiecte de hotărâri, printre care:
  • aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Unității Administrativ Teritoriale - Orașul Mioveni pe anul 2023 precum și estimările acestora pentru anii 2024-2026;
  • aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al Societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL;
  • aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Cultural Mioveni pe anul 2023;
  • aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al Spitalului Orășenesc Mioveni;
  • aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al Societății Servicii Generale Mioveni SRL;
  • aprobarea programului anual privind acordarea de finanțări nerambursabile din fondurile bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale - Orașul Mioveni pe anul 2023, pentru activități nonprofit de interes local și general care cuprind proiecte și/sau programe sportive;
  • aprobarea Acordului de Cooperare – cadru între Orașul Mioveni, Județul Argeș din România și Municipiul Meteora, Regiunea Tesalia din Republica Elenă etc.
Ordinea de zi a şedinţei se aduce la cunoştinţa locuitorilor orașului Mioveni şi este publicată pe site-ul oficial al instituţiei - https://emioveni.ro/images/pdf/convocator/2023/proiectul_ordinii_26.01.2023.pdf, potrivit dispoziţiilor art. 135 alin. (4) și alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.
 
 

 

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

002Astăzi, autoritățile locale din Mioveni au marcat Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859).

Cei 164 de ani împliniți de la Mica Unire au fost sărbătoriți, în Centrul Civic, printr-o suită de activități organizate de  Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni.

 Pe ritmuri muzicale reprezentanți ai administrației locale și județene, parlamentari, șefi de instituții, tineri, precum și simpli cetățeni, care au dorit să fie prezenți la acest eveniment, s-au prins în tradiționala Horă a Unirii.

Manifestarea a fost încheiată de spectacolul oferit de Corala 'Sf. Maria' a Centrului Cultural Mioveni.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

ziua principatelor 2023Anual, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment ce a marcat o schimbare majoră în istoria României, având la bază îmbinarea Moldovei cu Țara Românească. După 164 de ani de la proclamarea Micii Uniri, ea continuă să aibă un impact semnificativ și în prezent.

În semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală a orașului Mioveni organizează în data de 24 ianuarie 2023, începând cu ora 12.30, la Monumentul Eroilor din centrul civic un moment solemn, care va cuprinde slujbă de pomenire a Eroilor, depunere de coroane și momente artistice susținute de Corala "Sfânta Maria" a Centrului Cultural Mioveni.

Manifestarea se va încheia cu Hora Unirii, unde vă invităm să luați parte.

Piața ”DACIA” din Mioveni, program special

atentieAvând în vedere că zilele de 23 și 24 ianuarie 2023 sunt declarate zile libere, conducerea Primăriei Mioveni informează că programul de funcționare pentru Piața Agroalimentară „Dacia” va fi unul special.

Astfel, luni, 23 ianuarie - programul va fi până la ora 15.00, iar marți, 24 ianuarie, piața va fi închisă.

Programul va reveni la normal începând de miercuri, 25 ianuarie .

Bonificații la plata impozitelor și taxelor locale acordate de Primăria Mioveni

reducere taxe 2023Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, pe terenuri și pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2023, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2023 inclusiv, se acordă o bonificație de 10 %, iar pentru persoanele juridice se acordă o bonificație de 5 %!

Modalități de plată a taxelor și impozitelor locale:

  • online, pe www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice : https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/
  • direct la ghișeele instituției cu numerar sau cu card bancar după următorul program:

Luni, Miercuri: 08.00 - 16.00

Marți, Joi: 08.00 - 17.00

Vineri: 08.00 - 14.00

  • prin virament bancar, în conturile instituției deschise la Trezorerie - RO78TREZ0492107020101XXX

Pentru plăţile efectuate online, cu cardul, prin intermediul internetului la adresa www.ghiseul.ro secţiunea Primăriei Orașului Mioveni şi prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.

Impozitele pe teren, pe clădiri și pe mijloacele de transport nu au fost majorate, acestea sunt indexate față de anul trecut cu rata inflației!

ATENȚIE!

Pentru plata cu autentificare se generază automat bonificația, în cazul plăților cu anticipație a întregii sume.

Pentru plata fără autentificare, contribuabilii trebuie să solicite sumarul de plată, care se obține rapid de la Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Mioveni, la adresa de mail - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..