camere centenar

Flacăra Centenarului se aprinde la Mioveni

aaaRomânia se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent, 1 Decembrie 2018, atunci când întreaga națiune va sărbători 100 de ani de la Marea Unire.
Centenarul reprezintă și un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și un prilej pentru o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.
Având în vedere activitățile coordonate de Consiliul Județean Argeș în cadrul proiectului “România de la Argeș”, în concordanță cu manifestările cuprinse în Programul Național al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, activități menite să omagieze eroii care și-au pierdut viața luptând pentru libertate, credință și întregirea neamului, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Mioveni, va demara la nivelul orașului o serie de acțiuni unitare sub egida Centenarului Marii Uniri.
Prima acțiune va avea loc în ziua de 26 martie când vor fi organizate manifestări artistice și culturale reprezentate printr-un seminar pe tema Unirii Basarbiei cu România, urmat de un spectacol folcloric susținut de Doina Bascovului și Doina Cârcinovului, alături de artiștii invitați din Basarabia - Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță.
Cea de-a doua acțiune va avea loc pe 1 aprilie și va marca, de fapt, startul manifestărilor dedicate Centenarului în orașul Mioveni. Programul va conține un ceremonial religios și unul militar, urmat de aprinderea Flăcării Centenarului la Monumentul Erolilor din Mioveni, elogierea eroilor locali care s-au jertift în Primul Război Mondial și un program artistic deosebit.

Sâmbătă, Mioveniul va găzdui meciul dintre Ucraina și Serbia!

fotbal22Reprezentativa U19 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999, participă în perioada 21-27 martie la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European U19, care se va desfășura în Finlanda. Turneul este găzduit de România, iar unul dintre meciuri este programat să se dispute pe Stadionul Orășenesc Mioveni.
Sâmbătă 24 martie, de la ora 14.30, naționalele U19 ale Serbiei și Ucrainei vor căuta drumul spre calificare, pe gazonul stadionului din Mioveni. Iubitorii fotbalului sunt așteptați în tribune, intrarea fiind gratuită, în baza unui bilet cu valoare zero, care poate fi procurat de la casieriile stadionului.
Merită menționat și faptul că din Lotul României U 19 face parte și mijlocașul Lazăr Rareș, component al echipei CS Mioveni, care a fost din nou convocat de selecționerul Adrian Boingiu. în primul meci disputat ieri naționala României a învins Serbia cu scorul de 4-0.
Toate partidele României vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a echipei naționale și pe canalul de YouTube FRF TV.

Olimpiada Națională de Mecanică se va desfășura la Mioveni

În perioada 2-6 aprilie, Mioveniul va găzdui Olimpida Naţională la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”- Domeniul Mecanică.
Sunt aşteptaţi să participe 68 de elevi şi în jur 35 de profesori însoţitori.
Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 2 aprilie 2018, ora 17.00, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni.
Proba scrisă se va desfășura marți, 3 aprilie, iar proba practică joi, 5 aprilie la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
Premierea olimpicilor va avea loc în data de joi, 5 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 18.00.
Organizatorii evenimentului sunt: Ispectoratul Școlar Județean Argeș, Consiliul Județean Argeș, Primăria orașului Mioveni și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

liceul tehnologic constructii de masini colibasi 111

În atenția contribuabililor care au domiciliul în orașului Mioveni și care au achitat AMENZI CONTRAVENȚIONALE în alte localități din țară

kDeoarece o copie după chitanța eliberată la plata amenzii nu este transmisă și la autoritățile administrative din localitatea de domiciliu, ci doar o copie a procesului verbal de constatare a contravenției, dumneavoastră figurați în evidența Primăriei Mioveni cu restanțe.
Având în vedere faptul că pentru debitele restante provenite din amenzi contravenționale înregistrate în evidențele fiscale ale Primăriei orașului Mioveni s-a început executarea silită, urmând ca în functie de receptivitatea contribuabililor să se continue cadrul legal prin popriri pe veniturile salariale / conturile bancare și sechestru pe bunurile mobile si imobile, aducem la cunoștință publică următoarele:
1. Pentru amenzile contraventionale achitate în termenul de 48 de ore la alte unități administrativ-teritoriale, contribuabililor cu domiciliul fiscal în orasul Mioveni le revine sarcina de a dovedi plata efectuată pentru a se proceda la stingerea debitelor înregistrate si implicit la încetarea procedurilor de executare silită.
2. Pentru amenzile contraventionale contestate în termenul legal în instanța de judecată, contribuabilii cu domiciliul fiscal în orasul Mioveni sunt rugați să transmită organelor abilitate cu ducerea la îndeplinire a procedurii de executare silită certificat de grefa eliberat de instanța de judecată însarcinată cu solutionarea cauzei pentru ca aceste debite să fie remise organului emitent și implicit să conducă la încetarea procedurilor de executare silită.
Asadar, cetatenii orașului Mioveni care au debite restante provenite din AMENZI CONTRAVENTIONALE sunt rugați să se prezinte la Biroul Urmarire - Venituri din cadrul Primăriei Orașului Mioveni în vederea soluționarii situației fiscale.
De asemenea, pot transmite documentele doveditoare și în format electronic la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Un alt proiect important finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost semnat

imagesPrimăria Mioveni a încheiat încă un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării.
Așa cum v-am informat, orașul Mioveni va beneficia de fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, necesare realizării unor obiective foarte importante. Este vorba în total de două contracte de finanțare, ambele făcând parte din Subprogramul Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor, domeniul realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare unități de învățământ preuniversitar.
Primul contract de finanțate, în valoare de 1.219.802,94 lei reprezită suma destinată realizării unui corp de clădire nou la Gradinita Campionii Mioveni, iar cel de-al doilea contract de finanțare semnat între orașul Mioveni și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin viceprim-ministrul și ministrul al MDRAP, domnul Paul Stănescu este în valoare de 3.496.095,07 lei și reprezintă suma destinată reabilitării termice a clădirii Liceului Tehnologic Construcții de Mașini, a atelierelor și a sălii de sport.
Așadar, în total, pentru cele două obiective, Orașul Mioveni a primit finanțate din partea guvernului, prin Ministerul Dezvoltării suma de 4.715.898 lei, echivalentul a peste 1 milion de euro.