camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

ULTIMA ACTIVITATE ÎN CADRUL PROIECTULUI ”WISE”

Proiectul WISE - While Innovating and Strenghtening Europe”(Inovând și consolidând Europa), a fost realizat, așa cum știm, în parteneriat cu alte 15 țări europene: Franța, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croația, Olanda, Spania, Macedonia, Serbia, Grecia, Cehia.

Alături de evenimentele internaționale care au avut loc la Roma și la Lisabona, principalele activități organizate la nivel local au fost: ”TRATATELE UNIUNII EUROPENE”, ”REFLECȚIE ASUPRA GLOBALIZĂRII” ”VIITORUL TINERILOR EUROPEI SUB PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI”.

Ultima activitate organizată în cadrul proiectului ”WISE a fost susținută marți, 23 aprilie 2019 la sediul Primăriei Mioveni. La activitatea intitulată ”Participarea civică din perspectiva administrației publice” au participat angajați ai instituției și ai Centrului Cultural Mioveni.

Definită ca libertatea de exprimare, de asociere și de întrunire pașnică, participarea civică se transpune în viața comunității sub diverse forme.

Cele mai cunoscute forme de participare civică prezentate în cadrul activității au fost: solicitarea de informații de interes public, munca voluntară în beneficiul comunității, implicarea în activități ale ONG – urilor, implicarea în procesul de luare a deciziilor publice, influențarea politicilor publice, manifestarea în spațiul public.

Domnul primar al orașului Mioveni a intervenit cu importante precizări privind rolul implicării cetățeanului la viața comunității.

Tematica abordată se înscrie în cerințele proiectului care urmărește să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European; să crească conștientizarea asupra memoriei, valorilor comune, istoria și scopul Uniunii; să încurajeze participarea civică și democratică prin dezvoltarea înțelegerii cetățenilor în ceea ce privește procesul de realizare a politicilor și promovarea precum și voluntariatul la nivelul Uniunii Europene.

Free Joomla Lightbox Gallery