camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Proiect important pentru Mioveni

sam 1325Așa cum v-am informat, Mioveniul este singurul oraş din ţara noastră care participă la proiectul „Inovând şi consolidând Europa”.
Este un proiect derulat printr-un parteneriat extins între 16 ţări europene: România, Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia şi Republica Cehă.


sam 1326

În perioada 19-21 martie 2018, a avut loc la Roma primul eveniment internațional desfășurat în cadrul proiectului WISE (While Innovating and Strenghtening Europe).

 

O delegație din Mioveni s-a aflat în această perioadă în Roma, pentru a face schimb de experiență și bune practici cu reprezentanții celorlalte echipe din țările partenere.
Delegația a fost formată din Iuliana Iordache – managerul de proiect, Sorana Bratu – responsabil cu vizibilitatea proiectului, Nela Bărbuță – responsabil achiziții și Dănuț Proca – responsabil cu organizarea activităților.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de managerul de proiect din partea ALDA (Asociatia Europeana pentru DemocratieLocala), domnul Francesco Pala. Au mai luat cuvantul domnul Virgilio Dastoli – președintele Consiliului Italian al Miscarii Europene (CIME) și Stefano Milia din cadul aceleiași instituții.
În cele trei zile, reprezentanți ai echipei de implementare din fiecare țară s-au întâlnit pentru a discuta și dezbate teme precum: traseul istoric și amintirea momentelor cheie ale întemeierii Uniunii Europene, Uniunea Europeană de astăzi – provocări și subiecte de actualitate, rolul societății civile în conturarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai apropiate de cetățeni, instrumente și metode de promovare a dezbaterii civice pe parcursul acțiunilor locale ulterioare și alegerile europene din 2019.

Proiectul este finanţat prin programul „Europa pentru cetăţeni”, a fost lansat în luna decembrie a anului trecut şi va fi finalizat în luna mai a anului 2019.