camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Prima întâlnire internațională în cadrul proiectului ACHIEVE

AchieveÎn perioada 24 – 27 iunie 2019, a avut loc la Erdut în Croația, prima întâlnire internațională în cadrul proiectului ACHIEVE.

Scopul acestei întâlniri, la care au participat reprezentanți ai celor 11 țări participante la proiect, România, Croația, Serbia, Bulgaria, Albania, Kosovo, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Cehia, și Italia, a fost stabilirea exactă a regulilor proiectului, stabilirea detaliilor legate de organizarea evenimentului și crearea unei oportunități de cunoaștere a partenerilor de proiect.

Numărul total al membrilor proiectului este de 12, celor 11 alăturându-se ALDA, Asociația Europeană pentru Democrație Locală.

În cadrul evenimentului, fiecare participant a avut oportunitatea să își prezinte orașul de proveniență și situația la nivel local și național cu privire la Euroscepticism. În data de 25 iunie, s-au discutat aspecte legate de structura proiectului, următoarele întâlniri internaționale și activitățile locale, unde se vor derula activități care vor ajuta la evaluarea euroscepticismului la nivel local.

Următoarele întâlniri internaționale se vor desfășura la:

  • Praga, Cehia;
  • Peje, Kosovo;
  • Vicenza, Italia.

În data de 26 iunie, fiecare partener a vorbit despre orașul său și situația euroscepticismului, concluzia fiind una comună, și anume că acest fenomen ia amploare în țările participante la proiect, toate prezentând statistici că numărul persoanelor eurosceptice a crescut în ultimii ani.

În cazul României, acest număr a crescut de la 39% în 2007 când România a devenit membră UE, la 51% în 2018.
La finalul întâlnirii, s-au recapitulat modelele de evenimente propuse de către ALDA și membrii participanți pentru prima fază locală a evenimentelor și metodele prin care acestea ar putea fi implementate cât mai eficient.

achieve Achieve